Actueel

Het project voor de realisatie van een nieuwe slibontwateringsinstallatie op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Venlo is van start gegaan. Daarbij is een projectorganisatie opgetuigd waarbij dubbelrollen tussen opdrachtgever en raamcontractant zijn vermeden. Deze aanpak werkt efficiënter en effectiever voor alle partijen.

Zes waterschappen in Nederland werken tegenwoordig samen aan de modulaire Verdygo ontwerp- en bouwtechniek. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) sloot zich op 14 december 2022 als zesde partner aan bij de “Verdygo®-community”. Een gesprek met Olaf Durlinger, productmanager Verdygo bij WBL en Eric van der Zandt, business developer bij HDSR over deze nieuwe samenwerking.

Standaardisatie en krachtenbundeling zijn noodzakelijk om de uitdagingen in de waterzuiveringswereld het hoofd te bieden. Daarom ondertekenden zes waterschappen waaronder WBL onlangs een intentieverklaring voor verdergaande samenwerking. ‘Collectief een forse stap voorwaarts’, aldus Sef Spee, afdelingsmanager Product en Markt en Olaf Durlinger, productmanager Verdygo bij WBL.

De komende tijd staan we als samenleving én als bedrijf voor een aantal opgaven die een andere, grotere dimensie hebben dan we voorheen gewend zijn. Denk daarbij aan het realiseren van doelstellingen op het terrein van duurzaamheid, circulariteit en de transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen. WBL is ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel is voor succes. De samenwerking met onze nieuwe raamcontractanten voor de komende acht jaar is van start.

Gisteren heeft een delegatie uit Zuid-Afrika onze rioolwaterzuiveringsinstallatie in Weert bezocht.

Royal HaskoningDHV (RHDHV) en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) zijn gisteravond bekendgemaakt als winnaars van de Innovatieprijs in Gedigitaliseerd Waterbeheer op de Water & Energy Exchange-conferentie (WEX) 2023.

“Werkbaar en volwaardig alternatief”

Kies voor papieren confetti!

WBL heeft de ambitie om de emissie van klimaatschadelijke broeikasgassen in 2050 met 100 procent te hebben teruggebracht ten opzichte van de uitstoot in 2018. De Unie van Waterschappen scherpte deze ambitie onlangs aan en streeft ernaar om per 2035 al klimaatneutraal te zijn. De waterschappen geven daarbij aan eerst hun klimaatvoetafdruk in beeld te willen brengen. Deze behelst naast CO2-uitstoot ook de emissie van lachgas (N2O) en methaan (CH4) die worden omgerekend naar CO2 equivalenten. WBL maakt nu een begin met het meten van lachgasemissie op de Nereda-installatie in Panheel.

Tijdens de Infratech nodigde WBL partijen uit tot nadere samenwerking in de waterzuiveringsketen om de grote uitdagingen waar alle waterschappen voor staan het hoofd te bieden.