Specialist Vergunningen


George van Oijen

“…beleidsontwikkeling, uitvoering en relatiebeheer…”

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Specialist Vergunningen

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Voor de afdeling Techniek & Planning (T&P) zijn we op zoek naar een specialist rondom vergunningen.

Als Specialist Vergunningen speel je een cruciale rol in het ontwikkelen en uitvoeren van ons vergunningenbeleid. Je waarborgt een adequaat beheer en uitvoering van vergunningsaanvragen voor alle essentiële vergunningen die nodig zijn voor de uitvoering van onze activiteiten. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en verkrijgen van vergunningen en onderhoudt nauw contact met relevante stakeholders om dit doel te bereiken. Interesse? Lees dan snel verder!

Jouw werk

Als Specialist Vergunningen:

  • Ben jij de expert in vergunningen en beheer je deze door het houden van overzicht, signaleren van veranderingen en het adviseren en innoveren,
  • ben je verantwoordelijk voor het verkrijgen van benodigde vergunningen zodat het primaire proces en/of de projecten kunnen blijven draaien.
  • houd je stakeholders betrokken en vertaal je de wetgeving naar praktische verbeteringen,
  • ben je verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling zodat richtlijnen en instrumenten zijn gerealiseerd om het proces adequaat te borgen,
  • vertaal je ontwikkelingen naar organisatiebeleid en adviseert je stakeholders door middel van heldere beleidsdocumenten,
  • ben jij het aanspreekpunt op jouw vakgebied. Je functioneert als intermediair tussen de projectleider van WBL en het bevoegd gezag. Je hebt een duidelijke, proactieve rol in het afstemmen met alle betrokken in het proces, zowel binnen als buiten WBL.

Bij T&P werken 40 medewerkers, waarbij verschillende technische en bedrijfskundige disciplines samenwerken. Het team kenmerkt zich als een tactische afdeling midden in de organisatie, verantwoordelijk voor het verbinden van strategie aan uitvoering. De werkwijze typeert zich door resultaatgerichtheid, continu verbeteren, openheid, transparantie, samenwerking en de bereidheid actief mee te groeien met veranderingen in de organisatie.

Over jou

Je bent op zoek naar een baan waarbij specialistische inhoud, veel afwisseling en eigen verantwoordelijkheden centraal staan. Vol enthousiasme om te pionieren én met de nodige overtuigingskracht geef jij dit vak specialisme een goede plek binnen de afdeling. Je beschikt over goede communicatie vaardigheden en bent analytisch sterk. Dit zet je in om snel tot de kern te komen en te manoeuvreren binnen een bestuurlijke omgeving.

Verder heb je:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van vergunningaanvragen en bijkomende uitdagingen in de uitvoer hiervan.
  • Een netwerk waarin bevoegde gezagen en gemeente een belangrijke plaats innemen
    Bij voorkeur ervaring in een technische georiënteerde omgeving.
  • De vaardigheid om te werken ‘in de geest van de Omgevingswet’.
  • Ervaring met het analyseren van (beleids)ontwikkelingen en het opstellen van beleidsnota's en - adviezen en rapporten.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €5.940,- bruto per maand (salarisschaal 11, conform cao Werken voor Waterschappen) op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

  • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
  • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons
“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop!

Voor deze functie zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. De officiële sluitingsdatum is 12 april 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.
Voor meer informatie over het inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Alex van Heugten, afdelingsmanager Techniek & planning via tel. 06 51 03 84 02. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met onze Corporate Recruiter, Vera Iliicheva, door te bellen naar 06 52 71 34 71. We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!