Netwerkbeheerder


Patrick Nooijen

Wil jij het verschil maken op het gebied van Netwerkbeheer?

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Netwerkbeheerder ben jij niet alleen de bewaker van de operationele stabiliteit en het beheer van diverse systemen, netwerken en servers, maar ook de vernieuwer die meebouwt aan de toekomst van WBL door de overgang naar de Cloud te realiseren. Ben jij op zoek naar een rol waarin jouw expertise op het gebied van netwerkbeheer echt het verschil kan maken? Lees dan verder!

Jouw werk

Als Netwerkbeheerder:

 • Ben je verantwoordelijk voor het operationeel houden en beheren van uiteenlopende systemen, netwerken en servers met inachtneming van de laatste security-eisen,
 • los je problemen op en ben je het aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen,
 • heb je een actieve rol in het realiseren van de migratie naar de Cloud,
 • fungeer je als sparringpartner in een beheerteam voor de ingehuurde partijen aangezien de WBL-infrastructuur door verschillende partijen wordt beheerd,
 • neem je beslissingen over migratiepaden in samenspraak met betrokkenen of leveranciers zoals telecombedrijven en de IT Security Officer,
 • neem je een kritische houding aan als het gaat om de impact op de organisatie en zorg je dat je continu op de hoogte bent van de nieuwe ontwikkelingen uit het vakgebied,
 • bewaak je de voortgang van lopende projecten, waarbij je impactanalyses uitvoert en verbeteringen doorvoert,
 • ga je de haalbaarheid in relatie tot de kosten na en durf jij de effectiviteit in verhouding tot de kosten te toetsen,
 • weet je als geen ander de wensen per project te vertalen in lijn met de organisatiecontext,
 • neem je deel aan overleggen over informatiebeveiliging en privacy,
 • zorg je dat het netwerk up-to-date blijft en veilig gewaarborgd wordt.

Over jou

Jij vindt het leuk om de digitale samenwerking te leiden. Je pakt zelfstandig het voortouw in gesprekken met leveranciers en bedenkt slimme oplossingen. Je bent de leidende kracht die elk project zorgvuldig bekijkt en goed samenwerkt met andere technische experts. Ook houd je rekening met de sociale kant, waarbij je effectief communiceert met verschillende mensen binnen en buiten het bedrijf. Als Netwerkbeheerder ben je niet alleen bezig met technische zaken, maar ben je ook iemand die teams en belangen met enthousiasme met elkaar verbindt.

Verder heb je:

 • Een afgeronde mbo+ of hbo-opleiding in de richting van Systeembeheer, Informatica of vergelijkbaar.
 • Een afgeronde opleiding op het gebied van Cisco-netwerkbeheer en Firewall-beheer.
 • Kennis van netwerkarchitecturen en de (on)mogelijkheden daarvan.
 • Je hebt kennis en ervaring met Microsoft-oplossingen op het gebied van servers en clients.
 • Kennis van een Microsoft Cloud-omgeving, VMWare ESX en Citrix-platform. Kennis van Netscaler is een pré. Kan je niet alles afvinken, maar ben je wel geïnteresseerd? Ook dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet.
 • Interesse om voorstellen van leveranciers te beoordelen op haalbaarheid en de moed om kritische vragen te stellen, waarbij je de belangen van WBL in acht neemt.

Ons aanbod

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.680 bruto per maand (salarisschaal 9) conform CAO Werken voor Waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

De officiële sluitingsdatum is 31 maart 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Patrick Nooijen, IT Security Officer, 06 55 74 23 06. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Vera Iliicheva (Corporate Recruiter) via 06-52713471.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!