Data architect


Patrick Nooijen

'...gedreven door een diepgaande fascinatie voor de transformerende kracht van data.'

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Over WBL

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Data Architect speel je een cruciale rol in het definiëren, ontwerpen en implementeren van data-architecturen die de basis vormen voor onze data gedreven besluitvorming. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van een strategie voor gegevensbeheer en -integratie, waarbij je rekening houdt met de specifieke behoeften van onze organisatie. Je werkt nauw samen met verschillende belanghebbenden, waaronder data engineers, analisten en stakeholders uit de business, om ervoor te zorgen dat onze data-architecturen voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit, efficiëntie en veiligheid.

Jouw werk

Als Data Architect:

 • Ben je verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van een data-architectuurstrategie die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen van onze organisatie,
 • Definieer je standaarden en richtlijnen voor gegevensbeheer en -integratie binnen de organisatie,
 • Ontwerp en implementeer je data-architecturen die zorgen voor een optimale datastroom- en opslag;
 • Werk je samen met verschillende stakeholders om de vereisten voor gegevensintegratie en -analyse te begrijpen en te vertalen naar technische oplossingen;
 • Evalueer en selecteer je geschikte technologieën en tools voor data-architectuur en -beheer;
 • Zorg je voor de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en privacy.

Over jou

Gedreven door een diepgaande fascinatie voor de transformerende kracht van data, heb ik me als data-architect toegelegd op het overbruggen van de kloof tussen complexe technologische uitdagingen en zakelijke behoeften, met een speciale focus op het ontwikkelen van duurzame en toekomstbestendige data-oplossingen.

Mijn benadering is geworteld in een passie voor levenslang leren en het delen van kennis, gecombineerd met een streven naar open communicatie en ethische verantwoordelijkheid. Ik ben trots op mijn bijdrage aan het stimuleren van datagestuurde culturen binnen organisaties, het navigeren door innovatie met een ethische kompas, en het constant zoeken naar nieuwe manieren om de grenzen van data-architectuur te verleggen.

Verder heb je

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een relevant vakgebied, zoals Informatica, Informatietechnologie of Computer Science;
 • Aantoonbare ervaring 4 tot 8 jaar in een vergelijkbare rol als Data Architect, bij voorkeur binnen de watersector.
 • Het vermogen om een holistische visie op de data-architectuur te ontwikkelen, inclusief de selectie van technologieën, het ontwerp van dataflows, en het waarborgen van schaalbaarheid, prestaties en beveiliging.
 • Diepgaande kennis van datamodellering en -ontwerp, data-architectuurprincipes, data-integratiemethodologieën en databasetechnologieën;
 • Ervaring met het ontwerpen en implementeren van gegevensbeheersystemen binnen Azure met specifieke kennis van Azure Databricks en Azure Data Explorer (ADX) ;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te werken in multidisciplinaire teams en complexe concepten duidelijk kunnen uitleggen aan niet-technische stakeholder;
 • Het kunnen sturen van technische teams, inclusief het faciliteren van samenwerking tussen data-analisten, data-engineers en andere stakeholders.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en privacy, zoals de AVG en deze kennis omzetten in methoden en technologieën voor het beveiligen van data, inclusief encryptie en toegangsbeheer.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.940,- bruto per maand (salarisschaal 11) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) of €12.000,- (per 5 jaar voor personen onder de 35 jaar) voor  vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”
Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?
Solliciteer dan via de onderstaande knop!
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Martijn Bos (Informatiemanager) via 0614373675. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Vera Iliicheva (Corporate Recruiter) via 06-52713471.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!