Adviseur stedelijk water


Marc Stevens

"Word jij onze nieuwe Adviseur stedelijk water?"

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Voor de afdeling Techniek & Planning (T&P), zijn we op zoek naar een gedreven Maintenance Engineer.

WBL is op zoek naar een Adviseur Stedelijk Water. Je komt te werken in een team waar je (in)direct samenwerkt met 10 andere collega's, allemaal Adviseurs Stedelijk Water. Ben jij een Adviseur Stedelijk Water die klaar is voor een nieuwe uitdaging? Lees dan verder.

Jouw werk

De wereld van stedelijk (afval)water en riolering kent voor jou geen geheimen. Je werkt samen met de waterketenpartners aan een optimale inrichting van het afvalwatersysteem van gemeenten en Waterschapsbedrijf Limburg.

Als Adviseur stedelijk water:

 • Stem je afvalwaterhoeveelheden af met gemeenten en toetsing van maatregeleffecten in samenwerking met een ecoloog.
 • Ben je binnen de waterketen het aanspreekpunt voor het bouwen en actualiseren van rekenmodellen om afvalwatersystemen goed te dimensioneren en optimaliseren.
 • Vertegenwoordig je in regionale overleggen en projectteams voor de ontwikkeling van plannen met andere waterketenpartijen.
 • Verstrek je advies, zowel intern als extern, over benodigde maatregelen en investeringen met betrekking tot rioleringsplannen.
 • Voer je projecten voor externe partijen uit, zoals basisrioleringsplannen en meet- en monitoringstrajecten.
 • Stel je bufferplannen op en adviseren bij calamiteiten voor de interne organisatie.

Over jou

Je bent communicatief vaardig, gericht op samenwerken en kennisontwikkeling binnen het vakgebied en hebt ervaring met projectmatig werken.

Verder heb je:

 • Minimaal een HBO- werk en denkniveau in de richting van Civiele Techniek aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van Stedelijk Water, Riolering en modellering
 • Ervaring met Infoworks en GIS is een pré.
 • Stevige adviesvaardigheden en een analytisch werk- en denkvermogen om bijvoorbeeld knelpunten te doorgronden en de meest doelmatige maatregelen te bepalen.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €5.376 bruto per maand (salarisschaal 10) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen.
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) of €12.000,- (per 5 jaar voor personen onder de 35 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

De officiële sluitingsdatum is 1 oktober 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Alex van Heugten, (Afdelingsmanager Techniek en Planning) via 06-51038402 of Sef Spee (Afdelingsmanager Product en Markt) via 06 83 28 23 81.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen via werkenbij@wbl.nl.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!