Data analist


Ron Schols

'... jij bepaalt de richting van onze data-gedreven toekomst.'

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Over WBL

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Data Analist bij WBL ben je een cruciale schakel tussen data en besluitvorming. Je speelt een sleutelrol bij het vertalen van complexe datasets naar begrijpelijke inzichten die de business kunnen sturen. In deze rol krijg je de unieke kans om aan de basis te staan van een nieuw tijdperk binnen onze organisatie, waarbij jij de richting bepaalt van onze data-gedreven toekomst. Je staat er uiteraard niet alleen voor; je werkt nauw samen met een team van specialisten zoals informatiemanagers, business consultants, architecten en IV-adviseurs.

Jouw werk

Als Data Analist:

 • Analyseer je grote datasets om trends, patronen en inzichten te identificeren,
 • vertaal je technische analyses naar begrijpelijke informatie voor de business stakeholders,
 • werk je samen met verschillende afdelingen om de behoeften van de business te begrijpen en de juiste data-oplossingen te bieden,
 • ontwikkel en implementeer je dashboards en rapportages om de besluitvorming te ondersteunen,
 • draag je actief bij aan het vormgeven van een data-gedreven cultuur binnen onze organisatie.

Over jou

Als Data Analist vervul je de rol van grondlegger voor ons datafundament, waarmee je de business voorziet van antwoorden op de complexe uitdagingen van zowel het heden als de toekomst. Het fascineert je om oplossingen te ontdekken die momenteel nog niet bestaan. Bovendien geniet je ervan om proactief op zoek te gaan naar verbinding met de business, waarbij je actief behoeften ophaalt en deze vertaalt naar innovatieve data-oplossingen.

In nauwe samenwerking met ons strategie- en innovatieteam draag je bij aan het smeden van een duurzame strategie voor de ontwikkeling van data-integratie en informatiebeheer. Het vermogen om zelfstandig op zoek te gaan naar verbinding met de organisatie is een essentiële eigenschap voor deze rol, waarbij je niet alleen antwoorden aandraagt, maar ook actief participeert in het begrijpen en vervullen van de behoeften van de organisatie.

Verder heb je

 • Een bachelor- of masterdiploma in een veld zoals computerwetenschappen, informatiesystemen, statistiek, wiskunde, of een gerelateerd veld.
 • Relevante ervaring in data-analyse of een vergelijkbare rol, met voorkeur voor ervaring in een cloudgebaseerde omgeving zoals Microsoft Azure.
 • Ervaring met het opzetten en gebruiken van Databricks notebooks voor data-analyse en machine learning.
 • Sterke vaardigheden in programmeertalen zoals Python of R, voor toepassing in data-analyse en Databricks.
 • Ervaring met Microsoft Power Bi, of vergelijkbare tooling, zoals QlikSense of Tableau.
 • Het vermogen om complexe problemen te identificeren en creatieve oplossingen te bedenken, vooral wanneer het gaat om het analyseren van gegevens en het vinden van inzichten.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om technische bevindingen en inzichten effectief te kunnen delen met niet-technische stakeholders.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.271,- bruto per maand (salarisschaal 10) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) of €12.000,- (per 5 jaar voor personen onder de 35 jaar) voor  vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”
Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?
Solliciteer dan via de onderstaande knop!
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Martijn Bos (Informatiemanager) via 0614373675. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Vera Iliicheva (Corporate Recruiter) via 06-52713471.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!