Monteur Werktuigbouwkunde (W)


Vincent Bos

‘...met oog voor het grote geheel!...'’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Als Monteur Werktuigbouwkunde (W) bij Waterschapsbedrijf Limburg ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan verschillende installaties van onze klanten. Dit omvat het waarborgen van de goede werking van gemalen, IBA's en andere installaties die we beheren in samenwerking met partners, voornamelijk gemeenten. In de praktijk betekent dit dat je je verantwoordelijk bent voor het onderhouden, reviseren en eventueel vernieuwen van werktuigbouwkundige installaties, evenals delen van gemalen en andere installaties die behoren tot het domein van onze klanten. De ene dag werk je zelfstandig, maar een deel van onze taken voer je o.a. vanwege veiligheid ook samen met een collega uit.

Deze functie is onderdeel van meerdere teams binnen onze organisatie. Als Monteur W kom je het team regio Noord, Zuid of Product & Markt versterken. Team Noord focust zich op de RWZI’s in de regio Noord-Limburg (Susteren-Roermond-Weert), team Zuid op de RWZI's in de regio Zuid-Limburg (Heerlen-Maastricht-Hoensbroek) en binnen het team Product & Markt dekken we de hele provincie af en ben je veel op pad. De uiteindelijke toewijzing aan een specifiek team wordt gezamenlijk bepaald, waarbij we graag kijken naar jouw woonplaats, ervaring en persoonlijke voorkeuren om ervoor te zorgen dat je in het team komt dat het beste bij je past. Interesse? Lees snel verder!

Jouw werk

Als Monteur W:

 • Ben je verantwoordelijk voor de inspecties en preventief onderhoud van installaties;
 • Signaleert je storingen, voer je analyses uit en tref je maatregelen om herhaling te voorkomen;
 • Rapporteer je over je werkzaamheden, waardoor je proactief niet alleen incidenten, maar ook overtreding van wet- en regelgeving en calamiteiten voorkomt;
 • Doe je voorstellen tot operationele verbetering;
 • Regstreer je gegevens in ons onderhoudssysteem en verzorg je de aanlevering van informatie voor revisie van documenten. Denk hierbij aan PI&D’s. Dit doe je tijdig, volledig en juist;
 • Werk je constructief mee aan de klantgerichte aanpak van WBL;
 • Ben je veel op pad, werk je de ene dag zelfstandig en de andere dag voer je taken (vanwege de veiligheid) samen met een collega uit.

*De werkzaamheden zullen in deze functie in de regio Susteren-Roermond plaatsvinden.

Over jou

Als Monteur W ben je niet alleen technisch vaardig, maar vind je het ook leuk om samen te werken met anderen, zowel binnen het team als met externe partners.

Verder heb je:

 • Vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van werktuigbouwkunde met een afgeronde bijbehorende opleiding op mbo-niveau;
 • Je hebt kennis van installatietechniek en meet- en regeltechniek;
 • Je bent op de hoogte van de voor jou relevante wetgeving en hebt inzicht in zuiveringstechniek en (digitale) besturingstechniek;
 • Ben je vaardig in het gebruik van moderne ICT en communicatiemiddelen;
 • Affiniteit en/of werkervaring met een E-kant heeft een pré.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €3.507 bruto per maand (salarisschaal 6) of €3.771 bruto per maand bij senior-niveau (salarisschaal 7) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden,
 • Dagdienst, geen ploegen,
 • 36-urige werkweek,
 • Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken. Ongeveer € 225,- per wachtdienst, los van de uren die je maakt,
 • Toeslag voor ‘vuil werk’ van € 72,- per maand,
 • Werkbus van de zaak.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

Voor deze functie zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. De officiële sluitingsdatum is 1 april 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.

We kijken uit naar je reactie!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.
Als Monteur Werktuigbouwkunde (W) bij Waterschapsbedrijf Limburg ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan verschillende installaties van onze klanten. Dit omvat het waarborgen van de goede werking van gemalen, IBA's en andere installaties die we beheren in samenwerking met partners, voornamelijk gemeenten. In de praktijk betekent dit dat je je verantwoordelijk bent voor het onderhouden, reviseren en eventueel vernieuwen van werktuigbouwkundige installaties, evenals delen van gemalen en andere installaties die behoren tot het domein van onze klanten. De ene dag werk je zelfstandig, maar een deel van onze taken voer je o.a. vanwege veiligheid ook samen met een collega uit. Deze functie is onderdeel van meerdere teams binnen onze organisatie. Als Monteur W kom je het team regio Noord, Zuid of Product & Markt versterken. Team Noord focust zich op de RWZI’s in de regio Noord-Limburg (Susteren-Roermond-Weert), team Zuid op de RWZI's in de regio Zuid-Limburg (Heerlen-Maastricht-Hoensbroek) en binnen het team Product & Markt dekken we de hele provincie af en ben je veel op pad. De uiteindelijke toewijzing aan een specifiek team wordt gezamenlijk bepaald, waarbij we graag kijken naar jouw woonplaats, ervaring en persoonlijke voorkeuren om ervoor te zorgen dat je in het team komt dat het beste bij je past. Interesse? Lees snel verder!Jouw werkAls Monteur W: Ben je verantwoordelijk voor de inspecties en preventief onderhoud van installaties;  Signaleert je storingen, voer je analyses uit en tref je maatregelen om herhaling te voorkomen;  Rapporteer je over je werkzaamheden, waardoor je proactief niet alleen incidenten, maar ook overtreding van wet- en regelgeving en calamiteiten voorkomt;  Doe je voorstellen tot operationele verbetering; Regstreer je gegevens in ons onderhoudssysteem en verzorg je de aanlevering van informatie voor revisie van documenten. Denk hierbij aan PI&D’s. Dit doe je tijdig, volledig en juist; Werk je constructief mee aan de klantgerichte aanpak van WBL;  Ben je veel op pad, werk je de ene dag zelfstandig en de andere dag voer je taken (vanwege de veiligheid) samen met een collega uit. Over jouAls Monteur W ben je niet alleen technisch vaardig, maar vind je het ook leuk om samen te werken met anderen, zowel binnen het team als met externe partners. Verder heb je:  Vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van werktuigbouwkunde met een afgeronde bijbehorende opleiding op mbo-niveau; Je hebt kennis van installatietechniek en meet- en regeltechniek; Je bent op de hoogte van de voor jou relevante wetgeving en hebt inzicht in zuiveringstechniek en (digitale) besturingstechniek;  Ben je vaardig in het gebruik van moderne ICT en communicatiemiddelen; Affiniteit en/of werkervaring met een E-kant heeft een pré. 
Ons aanbodAfhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €3.507 bruto per maand (salarisschaal 6) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen, Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden, Dagdienst, geen ploegen, 36-urige werkweek, Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken. Ongeveer € 225,- per wachtdienst, los van de uren die je maakt, Toeslag voor ‘vuil werk’ van € 72,- per maand, Werkbus van de zaak.Over ons“Water, samen halen we er meer uit!”Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!
Interesse?Solliciteer dan via de onderstaande knop.Voor deze functie zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. De officiële sluitingsdatum is 1 april 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt. We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!