Systeembeheerder PPA


Peter Damoiseau

'Specialist op het gebied van productie- en procesautomatisering…’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Systeembeheerder PPA vervul je een cruciale rol in verandertrajecten en projecten gerelateerd aan informatievoorziening en industriële automatisering binnen onze organisatie. We zoeken een professional die niet alleen gedreven is om deze taken uit te voeren, maar ook gepassioneerd is over het vormgeven van beleid, ontwerp, bewaking en het testen van automatiseringsstandaarden. In deze rol fungeer je als de intermediair tussen procesengineering projecten en de procesautomatisering, waarbij je de verbindende factor bent tussen interne en externe projectteams. Klinkt dit als de volgende stap in jouw carrière? Lees dan verder!

Jouw werk

Als Systeembeheerder PPA:

 • Ben je op de hoogte van IT-processen en stel je specificaties, randvoorwaarden en risico’s op voor outsourcing binnen industriële automatisering;
 • Je stemt de specificaties, randvoorwaarden en risico’s op elkaar af zodat de contracten beheersbaar worden;
 • Ontwikkel je in samenwerking met collega specialisten, de kaders waarbinnen contracten worden voorbereid, geborgd en uitgevoerd;
 • Zie je toe op de uitvoering van de afspraken en contracten en zorg je dat de voortgang, knelpunten en klachten geregistreerd worden in samenwerking met de betrokkenen;
 • Analyseer je de knelpunten in de contracten en ontwikkel je alternatieven om deze knelpunten op te lossen;
 • Participeer en adviseer je in verandertrajecten en multidisciplinaire projecten rondom informatievoorziening en industriële automatisering;
 • Ben je verantwoordelijk voor beleid, ontwerp, bewaking en het testen van de automatiseringsstandaarden(ISA88/95, ISA18.2) van het Waterschapsbedrijf Limburg.

Als Systeem Engineer PPA maak je deel uit van de afdeling Service en Informatievoorziening binnen de sector Bedrijfsondersteuning.

Over jou

Als Systeembeheerder PPA onderscheid je je niet alleen door je technische vaardigheden, maar ook door je combinatie van organisatie-, automatiserings- en proceskennis. Jouw rol draait om het effectief sturen en ervoor zorgen dat de geautomatiseerde systemen naadloos aansluiten op de operationele processen. Je begrijpt dat het beheren van systemen niet alleen draait om technische aspecten, maar ook om het afstemmen op de behoeften van de organisatie. Bovendien ben je goed in staat om deze complexe technische concepten op een begrijpelijke manier te communiceren met verschillende belanghebbenden op diverse niveaus binnen Waterschapsbedrijf Limburg. Je passie en plezier in je werk zijn niet alleen gebaseerd op technologische uitdagingen, maar ook op het zien van de positieve impact van geoptimaliseerde processen op de algehele bedrijfsvoering. WBL biedt jou de mogelijkheid om je continue ontwikkeling voort te zetten, inclusief faciliteiten voor relevante systeemtrainingen en cursussen.

Verder heb je

 • Minimaal hbo-werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in de richting van Industriële automatisering, elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Kennis en ervaring op het gebied van IT-productie en procesautomatisering.
 • Inzicht in de IT-architectuur, kennis van PLC/SCADA systemen en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied.
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs (B)

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.271 bruto per maand (salarisschaal 10) conform CAO Werken voor Waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop!

De officiële sluitingsdatum is 31 maart 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!