(Senior) Project Engineer Civiele Techniek


George van Oijen

' Een passie voor techniek...'

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Een goed inzicht in mens, proces en techniek. Met jouw inhoudelijke ervaring en expertise lever je een bijdrage aan het opleveren van diverse technische projecten binnen ons bedrijf. Je bent als senior een aanspreekpunt voor de andere collega’s in dezelfde technische discipline. Je speelt een belangrijke rol om de kwaliteit en standaarden binnen de organisatie te bewaken en verbeteren. Join us en draag bij aan het succes van ons team!

Jouw werk

Als Senior Adviseur Techniek Civiel:

 • Maak je samen met de senior adviseurs op tactisch vlak de vertaalslag naar operationeel beleid op processen, inhoud en aansturing van de inhoudelijke collega’s binnen Engineering.
 • Geef je samen met de andere senior adviseurs en de leidinggevende richting aan het team Engineering op inhoud, processen en samenwerking.
 • Heb je een voorbeeld rol in houding en gedrag binnen het team, maar ook daarbuiten.
 • Draag je zorg voor integrale ontwerpen, waarin alle facetten van initiatie, (proces)ontwerp en bouw tot en met de gebruiksfase worden meegenomen.
 • Ontwikkel en bewaak je de technische ontwerpstandaarden (inhoud) onder andere door middel van reviews.
 • Coach, informeer en spreek je collega’s aan op afspraken, processen en inhoud.
 • Draag je bij aan de planning van het team en ben je mede verantwoordelijk voor de voortgang van de projecten.
 • Ben je inzetbaar als technisch manager in complexe (multidisciplinaire) projecten ook buiten jouw vakdiscipline.
 • Beoordeel je technische verbetervoorstellen en initieer je de implementatie.
 • Implementeer je nieuwe technologieën binnen wettelijke normen en richtlijnen.
 • Anticipeer je op ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Ondersteun je zo nodig vakinhoudelijk en begeleid je medewerkers bij het oplossen van werkinhoudelijke problemen.

Over jou

Jij bent een kartrekker, die de hoofd- van de bijzaken weet te onderscheiden zonder het overzicht te verliezen. Daarnaast ben je een ervaren adviseur, die weet binnen welke kaders je kan werken en garant durft te staan voor de inhoud. Ook ben je goed op de hoogte van wat er gebeurt op onze installaties, als ook van ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Als Senior Adviseur Techniek Civiel:

 • Je hebt minimaal een hbo+ werk- en denkniveau, een passende opleiding in de richting van Civiel en relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met elektrotechniek en werktuigbouwkunde.
 • Je vindt het leuk om te coördineren en coachen en hebt hier ook al ervaring in opgedaan.
 • Je bent iemand die van nature senioriteit heeft.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent hierdoor in staat om complexe vraagstukken op te lossen.
 • Communicatief vaardig, je kunt goed luisteren en adviseren, je kunt goed omgaan met tegenstrijdige belangen van diverse stakeholders en het afwegen daarvan.
 • Je straalt passie en plezier uit in je werk; je streeft ernaar om dingen te laten kloppen en passen.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.940 bruto per maand (salarisschaal 11) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/

Interesse?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jan Janssen (Manager Engineering) via 06 55 74 22 77.

Wil je meer weten over de procedure? Dan kun je contact opnemen met Remco Rops (Senior HR-Adviseur) via 06-10 92 15 76.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!