Project Engineer Elektrotechniek


Pim Kester

‘…Passie voor techniek…’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Project Engineer maak je deel uit van ons gedreven team, dat de verantwoordelijkheid draagt voor het technisch ontwerp en de uitvoering van projecten voor de installaties van WBL. Jij bent de drijvende kracht achter het realiseren van technische projecten binnen jouw vakgebied en speelt een essentiële rol in het soepel verlopen van het gehele ontwerpproces. Jouw focus ligt niet alleen op het tot stand brengen van projecten, maar ook op het verbeteren van hun uitvoering. Ben jij op zoek naar een functie waarin de ontwikkeling en optimalisatie van technische oplossingen centraal staat? Lees dan snel verder!

Jouw werk

Als Project Engineer:

 • Ben je verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en de realisatie binnen jouw vakdiscipline en ben je medeverantwoordelijk voor het functioneren van het overal ontwerp en de realisatie daarvan.
 • Neem je de rol van technisch manager aan, waarbij je je richt op de coördinatie van alle technische aspecten van de verschillende disciplines binnen projecten. Dit doe je in alle projectfasen, van voorbereiding tot en met de uitvoering.
 • Op het niveau van technisch specialist houd je toezicht op locatie op de uitvoering van projecten.
 • Werk je nauw samen met marktpartijen waarmee wij overeenkomsten hebben gesloten.
 • Ben je samen met het WBL-projectteam eindverantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het functioneren van deze samenwerkingen.
 • Ben je verantwoordelijk voor een volledige en correcte verwerking van technische gegevens en documenten in de beheersystemen van WBL.
 • Vind je het leuk om nieuwe innovaties in de techniek en technologie succesvol toe te passen.
 • Geef je technisch advies aan collega’s in de breedste zin en betrek je hen bij het ontwerp- en realisatieproces.

Als Project Engineer maak je deel uit van de afdeling Engineering binnen de sector Operatie & Onderhoud. We zijn een team dat verantwoordelijk is voor het technisch ontwerp en de realisatie van de projecten voor de installaties van WBL. We zorgen ervoor dat tijdens de realisatie van projecten het primair proces niet in gevaar komt. Het team bestaat uit vakspecialisten op werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en civiel vlak. Het tekeningarchief behoort ook tot de afdeling. In totaal zijn we met 22 collega’s. Onze kracht ligt in het conceptueel ontwerp en de begeleiding van de realisatie door onze raamcontractanten.

Over jou

Als lid van ons gepassioneerde team ben jij in staat om ontwerpen, technische werkomschrijvingen en uitvoeringsplannen te beoordelen, op te stellen, te toetsen en te bewaken. Jouw communicatieve vaardigheden maken jou niet alleen een krachtige teamspeler, maar ook een bedreven adviseur. Dit alles combineer je met een passie voor techniek, innovatie en duurzaamheid.

Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Ervaring in een soortgelijke functie gericht op projectvoorbereiding- en realisatie.
 • Affiniteit met procesautomatisering, werktuigbouwkunde en civiele techniek.
 • Een scherp oog voor kostenbewustzijn en vaktechnische ontwikkelingen.

Wij zijn op zoek naar getalenteerde Project Engineers met diverse ervaringsniveaus! Of je nu een doorgewinterde professional bent of aan het begin van je carrière staat, bij ons geloven we dat elke ervaring waardevol is. Samen willen we ontdekken welke projecten het beste aansluiten bij jouw unieke ervaring en talenten. Onze functie biedt flexibiliteit en groeimogelijkheden.

Ons aanbod

Afhankelijk van je opleiding, leeftijd en ervaring kun je ingedeeld worden in salarisschaal 9, met een maximum van €4.680 bruto per maand, of salarisschaal 10, met een maximum van €5.271 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband (36 uur), conform de CAO Werken voor Waterschappen.

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

De officiële sluitingsdatum staat op 30 juni 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jan Janssen (Manager Engineering) via 06 55 74 22 77.

Wil je meer weten over de procedure? Dan kun je contact opnemen met Remco Rops (Senior HR-Adviseur) via 06-10 92 15 76.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!