WBL-burendag rwzi Stein 7 april 2024

Gepubliceerd op 20 februari 2024 (om 14:15)

Ook altijd willen weten wat er gebeurt, bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Stein? Hoe wij afvalwater van onder meer gemeente Stein zuiveren zodat het weer als schoon en ecologisch gezond water de natuur in kan stromen. Daar komt heel wat bij kijken! Het zuiveren van rioolwater is een industrieel proces met veel technische innovaties en aandacht voor duurzaamheid.

We laten het je allemaal graag zien op zondag 7 april op de WBL-burendag, speciaal voor de inwoners van de gemeente Stein. Een unieke gelegenheid om meer te leren over hoe belangrijk het zuiveren van rioolwater is en vooral ook hoe we dat doen. Een interessante en educatieve ervaring voor jong en oud. Deelname is gratis.

Op zondag 7 april zijn er vier rondleidingen, start: 10:00, 10:45, 11:30 en 12:15 uur. Elke groep bestaat uit maximaal 60 personen. Let op: vol=vol!

Goed om te weten over deze rondleidingen:

  • Vooraf geven we instructies voor de veiligheid. Veiligheid voorop!
  • Het is verplicht om schoenen met platte zolen te dragen. Hakken zijn niet toegestaan vanwege veiligheidsredenen.
  • De minimumleeftijd voor deelname is 10 jaar, ofwel groep 7.
  • Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, raden wij een bezoek af. Wij weten niet altijd precies welke bacteriën er in het rioolwater zitten die de zwangerschap kunnen beïnvloeden.

De inschrijving voor de burendag is gesloten

Heb jij interesse en wil je meer weten over de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Stein?
Meld je dan hier aan!

Inschrijven kan t/m 28 maart 2024.

Leuk om jou te ontmoeten op zondag 7 april!