Delegatie uit Zuid-Afrika bezoekt rwzi Weert

Gepubliceerd op 6 april 2023 (om 12:29)

Gisteren heeft een delegatie uit Zuid-Afrika onze rioolwaterzuiveringsinstallatie in Weert bezocht.

Dit maakte deel uit van het programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om Nederland te positioneren als strategische partner op het gebied van water, de energietransitie en klimaatadaptatie. WBL werd hiervoor benaderd vanwege haar voortrekkersrol in Nederland op het gebied van afvalwaterzuivering. Acht personen afkomstig uit verschillende Zuid-Afrikaanse gebieden konden zo onze innovaties van dichtbij bekijken. Vooral van de biologische waterzuivering volgens het Verdygo-concept met Nereda®-technologie waren onze bezoekers erg onder de indruk. Er werd uitgebreid gevraagd naar de mogelijkheden om deze ook in Zuid-Afrika te gebruiken.

We willen in het bijzonder Marie-Jeannine Citroen, Project Manager Missions van RVO en Niek Bosmans, Agricultural Counsellor for South Africa and Angola Embassy of the Kingdom of the Netherlands graag bedanken voor het fijne bezoek.

Bent u actief in de waterzuiveringsketen en wilt u zich ook oriënteren op de mogelijkheden van Verdygo met Nereda-technologie? Laat het ons weten via info@wbl.nl.