WBL trotse finalist European Innovation Procurement Awards 2021


Wij kunnen met veel trots zeggen dat wij zijn genomineerd voor de European Innovation Procurement Awards 2021!

De eerste editie van de European Innovation Procurement Awards erkent publieke en private inkopers die gebruik maken van innovatieve inkooppraktijken in heel Europa. De wedstrijd benadrukt het belang van een nauwe samenwerking tussen koper en leverancier om innovatieve oplossingen op de markt te brengen.

De wedstrijd reikt drie verschillende prijzen uit:

  • De prijs ‘Innovatie-inkoopstrategie’ beloont langetermijnstrategieën die leiden tot verschillende
    innovatie-aankopen, duurzame oplossingen en praktijken.
  • De prijs ‘Facing scietal challenges’ die innovatieve inkooppraktijken beloont om de COVID-19-pandemie het hoofd te bieden.
  • De prijs ‘Inkoopleiderschap’ erkent een uitstekende persoon (personen) die hun team in staat stelt te slagen en innovatie-inkooppraktijken te stimuleren.

Elke categorie beloont de  winnaar met €75.000,- en een  tweede prijs winnaar met €25.000,-.

WBL is samen met IHSI uit België genomineerd voor de ‘Facing scietal challenges category’.

Dit met een vernieuwende wijze van aanbesteden, waarbij nieuwe spelers (voornamelijk het MKB) de mogelijkheid krijgen om toegang te krijgen tot de markt. Daarnaast helpt het grotere bedrijven om innovatieve producten op de markt te brengen. Dit stimuleert grensoverschrijdende bedrijfsgroei en creëert nieuwe banen.

De Digital Twin van ons transportsysteem is het eerste project dat op deze wijze door WBL is aanbesteed. Met behulp van een Big Data-platform en Artificial Intelligencealgoritmes wordt de werking van ons transportsysteem beter in kaart gebracht. Het systeem maakt het mogelijk om onder andere de concentraties van het COVID-virus, PFAS en pesticiden in ons rioolwater beter te kunnen detecteren, evenals leidingbreuken.

De aanbesteding van de procesautomatisering, security, Big Data en Artificial Intelligence is zo vormgegeven dat onze partners in de Limburgse waterketen hiervan gebruik kunnen maken zonder dit opnieuw aan te hoeven besteden.

De winnaar zal op 25 november 2021 bekend worden gemaakt op de EIC-top in Brussel.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie.