Eerste bewoners van SUPERLOCAL krijgen de sleutel

Gepubliceerd op 17 februari 2021

Onlangs kregen de eerste bewoners van het SUPERLOCAL-gebied in Kerkrade de sleutel van hun nieuwe huis. De eerste 15 woningen van het project zijn klaar en opgeleverd. De levensloopbestendige circulaire woningen zijn een doorontwikkeling van de meest succesvolle bouwkundige experimenten binnen het gebied. De circulaire technieken zijn eerst in een Expogebouw en later in drie circulaire proefwoningen beproefd en doorontwikkeld en vervolgens toegepast tijdens de bouw van deze 15 nieuwe woningen. Binnen SUPERLOCAL realiseren Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) een gesloten waterkringloop.

Voor zo'n bijzonder project als SUPERLOCAL zocht HEEMwonen bewoners die zich aangesproken voelen door de duurzame doelstellingen van het project en willen participeren in de buurt. Begin 2020 is gestart met de zoektocht naar toekomstige bewoners. Geïnteresseerden konden met een motivatieformulier hun enthousiasme kenbaar maken. Na persoonlijke gesprekken zijn 14 huishoudens geselecteerd die zich voortaan bewoner van SUPERLOCAL mogen noemen. Eén van de woningen wordt de komende tijd nog gebruikt door Jongen Bouwpartners, maar zal later ook worden verhuurd.

Succesvolle samenwerking

Een project vol nieuwe technieken vraagt om een toegewijd team. Samen met onze partners kijken we terug op een mooi resultaat. Hartelijk dank voor de samenwerking: Jongen Bouwpartners, Dusseldorp Sloop Infra en Milieutechniek, Gemeente Kerkrade, HEEMwonen, Caris en Reiner en WML. Hier doen we het allemaal voor: een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en een fijn thuis voor de bewoners!

De 15 woningen zijn onder andere mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Limburg.