HR Stagiair(e)

Gepubliceerd op 12 april 2022

“… Als HR stagiair(e) wil ik kennismaken met alle HR- processen en mezelf ontwikkelen als junior HR-professional…”

Het HR-team is onderdeel van de afdeling Advies & Control binnen de sector Bedrijfsondersteuning. Het team bestaat uit 2 Senior HRM Adviseurs, 1 HR Businesspartner, 1 HR Backoffice coördinator, 1 HR medewerker, 1 Vakspecialist Salarisadministratie en 2 Medewerkers Personeelsadministratie.

Het HR-team van Waterschapsbedrijf Limburg is een dynamisch team dat geen uitdaging uit de weg gaat. Zo zijn we continu op zoek naar fris en gemotiveerd talent dat door de inbreng van nieuwe kennis en inzichten bijdraagt aan de ontwikkeling van het HR-beleid binnen WBL. De medewerkers van HR zijn actief binnen verscheidene HR-thema’s, zoals: duurzame inzetbaarheid & vitaliteit; het opleiden en ontwikkelen van medewerkers; een goede gespreksvoering en strategische personeelsplanning. Thema’s die we allemaal integreren in ons HR-beleid. Hopelijk voor jou genoeg uitdagingen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als 3e- of 4e-jaars HRM/Business Studies stagiair(e).

Dit doe jij

Je wordt nauw betrokken bij de uitvoering van verschillende HR-processen. Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om input te geven en/of verbetervoorstellen te doen. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en je kunt je verdiepen in diverse HR-onderwerpen. Je biedt onder andere ondersteuning bij:

 • Instroom-doorstroom-uitstroomactiviteiten
 • Opleidings- en ontwikkelactiviteiten
 • Ondersteuning van de HR-adviseurs en de HR-backoffice
 • De uitvoering van verschillende lopende HR-projecten/-onderzoeken.

Dit ben jij / jouw profiel

 • Je volgt een hbo-opleiding Human Resource Management of Business Studies en bent op zoek naar een meewerkstage voor het derde leerjaar of afstudeerstage binnen het vierde leerjaar.
 • Je bent per september 2022 beschikbaar voor minimaal 32 uur (dagen in overleg).
 • Je bent zelfstandig en initiatiefrijk, maar je durft ook om hulp te vragen.
 • Je denkt graag mee en neemt zo nodig het voortouw.
 • Je kijkt kritisch naar jezelf en staat open voor feedback.
 • Je bent vooral enthousiast om het HR-vak in de volle breedte te leren!

Dit zijn wij

Water, samen halen we er meer uit!
Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct – ca. 100.000 ton zuiveringsslib – wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht.
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht.
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen.
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden en innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Dit bieden wij

WBL biedt goede begeleiding en er is voldoende ruimte voor jouw schoolopdracht of onderzoek. Je ontvangt een stagevergoeding van ca. € 380,00 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens jouw stageperiode bouw je verlof op, dat je in overleg met jouw collega’s en stagebegeleider kunt opnemen. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding à € 0,19 per kilometer, mits je geen ov-jaarkaart hebt vanuit jouw studie. Bij WBL zijn er flexibele werktijden die je afstemt met jouw stagebegeleider. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen wij met jou eventuele thuiswerkdagen overleggen.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden over deze tijdelijke vacature? Stuur jouw sollicitatie met een actueel CV per mail naar sollicitatie@wbl.nl. Geef in een korte motivatie aan waarom jij geknipt bent voor deze stageplaats. Reageren kan tot en met 30 mei.


Meer weten?

Voor vragen over het wervings- en selectieproces van deze vacature kun je contact opnemen met Jacky Wang (HR-stagiair), door te bellen naar 06 83 69 93 20. Voor inhoudelijke vragen over de stage kun je bellen met Philip Urlings (HR Businesspartner), door te bellen naar 06 57 94 06 80.

”Stage lopen bij WBL”

“Je wordt goed begeleid en collega’s helpen je graag. Er heerst een behulpzame bedrijfscultuur, waar jij tot je recht komt. Je leert het HR-vak in de breedste zin kennen. Verder krijg jij de vrijheid en zelfstandigheid om zaken op te pakken. Tussentijds wordt constructieve feedback gegeven om te kunnen groeien als young HR-professional

Jacky Wang – HR-stagiair 2022