Maintenance Engineer


Guillaume Janssen

Word jij onze nieuwe Maintenance Engineer?

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Voor de afdeling Techniek & Planning (T&P), zijn we op zoek naar een gedreven Maintenance Engineer.

Als Maintenance Engineer speel je een cruciale rol in het innovatieve en duurzame streven van het Waterschapsbedrijf. Samen met 33 collega's, waar verschillende technische en bedrijfskundige disciplines samenkomen, werk je op de tactische afdeling T&P, die zich richt op het verbinden van strategie aan uitvoering en waar procesgericht werken centraal staat. We dagen je uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en verduurzaming van onze bedrijfsvoering, waarbij het denken vanuit samenhang van werkzaamheden en processen essentieel is. Interesse? Lees snel verder!

Jouw werk:

Als Maintenance Engineer:

 • Analyseer je de optimale onderhoudsbehoefte en bepaal je hoe dit bijdraagt aan het bedrijfsresultaat,
 • ontwikkel je een effectief onderhoudsconcept om aan de behoeften te voldoen,
 • stuur je actief het onderhoudsproces aan op basis van jouw grondige kennis van de situatie,
 • identificeer je proactief problemen en draag je bij aan de verbetering van de kwaliteit binnen het onderhoudsproces,
 • zorg je voor gedegen rapportages om beleidsadvies te verstrekken op basis van onderhoudsgegevens,
 • vertaal je relevante ontwikkelingen en onderzoeksresultaten naar bruikbare toepassingen voor de organisatie.

Over jou:

Je stelt jezelf verantwoordelijk voor de goede uitvoering van onderhoud, en de inzet van onderhoudspartners via onderhoudscontracten. Dit doe je door samen te werken met collega’s in verschillende functies en van verschillende afdelingen.

Wij gebruiken Maximo ter ondersteuning van alle onderhoud gerelateerde processen gedurende de gehele levenscyclus van onze installaties en assets. Je bent verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de onderhoudsdata. Je weet hoe je verbeteringen van het onderhoudsproces en de werkmethoden kunt implementeren.

Verder heb je:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en een passende opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Drie jaar ervaring in een soortgelijke functie als Maintenance Engineer, Reliability Engineer, Onderhoudscoördinator of vergelijkbaar.
 • Ervaring met onderhoudstechnologie en -systemen, zoals Maximo.
 • Kennis en ervaring met onderhoudsmanagement.
 • Kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €5.092,- bruto per maand (salarisschaal 10, conform cao Werken voor Waterschappen) op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop. Voor deze functie zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. De officiële sluitingsdatum is 1 februari 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact Alex van Heugten (Afdelingsmanager Techniek & planning) via 06-51 03 84 02. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Vera Iliicheva (Corporate Recruiter) via 06-52713471.


We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!