Procesbeheerder


Pim Kester

"Klaar voor een uitdaging?"

Interesse in deze functie?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Als Procesbeheerder binnen de afdeling Advies & Control draag je bij aan de innovatie en verduurzaming van de bedrijfsvoering. Je speelt een cruciale rol bij het updaten van beleid, waarborgen van correcte procesvastlegging, optimaliseren van het managementsysteem en het evalueren van processen. Klaar voor de uitdaging als Procesbeheerder? Lees dan snel verder!

Jouw werk

Bij WBL werken we aan een nieuwe procesarchitectuur als onderdeel van onze strategische focus op duurzaamheid, versterking van onze positie in de waterketen, en het aanbieden van producten en diensten aan derden.

Jouw rol draait om:

 • Beleid: Je geeft input voor het updaten van beleid en vertaalt dit naar de operationele uitvoering.
 • Vastleggen: Je waarborgt dat onze processen correct, volledig, en tijdig worden vastgelegd en voor iedereen toegankelijk zijn.
 • Managementsysteem: Als functioneel beheerder zorg je voor een optimaal werkend systeem en adviseer je het management over verbetermogelijkheden.
 • Controle en evaluatie: Je stelt criteria op, evalueert processen, en biedt verbetervoorstellen aan.
 • Aanspreekpunt: Je handelt verzoeken tot aanpassingen in processen af en proactief ondersteun je collega’s bij verbeteringen.
 • Samenhang: Je overziet de impact van proceswijzigingen op andere processen en adviseert proceseigenaren.
 • Lean: Met minimaal een Lean Green belt ondersteun je Lean coaches en draag je bij aan Lean-sessies.
 • Processen en werkinstructies: Je pakt niet-complexe processen samen met betrokkenen op volgens de Lean-methodiek.
 • Communicatie: Je communiceert helder, past je stijl aan aan je gesprekspartner, en maakt verbinding met betrokkenen.

Als Procesbeheerder maak je deel uit van de afdeling Advies & Control in de sector Bedrijfsondersteuning. Binnen de sector staat innoveren, samenwerken, beste werkgever, procesgericht werken en vergroten van executiekracht centraal. Dit doen we door te onderzoeken, te ontzorgen en te overtreffen op verschillende gebieden, zijnde HR, finance & control, inkoop, veiligheid & crisisbeheersing, juridische ondersteuning, als ook procesbeheersing.

Over jou:

Je vindt voldoening in het effectief benutten van systemen en het begeleiden van gebruikers, zodat zij volledig vertrouwd raken met de functionaliteiten. Door ervoor te zorgen dat het gebruik van het systeem op zijn best wordt benut, draag je actief bij aan de ondersteuning van onze organisatie.

Verder heb je:

 • Minimaal hbo-werk- en denkniveau, aangevuld theoretische en praktische kennis van procesbeschrijvingen;
 • Lean Greenbelt of een vergelijkbare opleiding;
 • Affiniteit met procesmanagementsystemen.

Ons aanbod

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.519 bruto per maand (salarisschaal 9) conform CAO Werken voor Waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden,

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/

Interesse?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Désirée van IJzendoorn (Manager Advies & Control) via 06-83 16 92 21.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Lizzy Deneer, (HR-Adviseur) via 06-23 62 09 82.

Interesse in deze functie?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!