(Senior) Monteur E


Robin Busscher

‘…Elektrotechniek, écht jouw ding!...’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ons team

De afdeling Product & Markt, als onderdeel van de sector Operatie en Onderhoud is het visitekaartje van WBL naar de buitenwereld toe. We verbinden, jagen actief de samenwerking aan, leveren services, adviezen, diensten én ontzorgen. Product & Markt bouwt daarmee voortdurend aan verbetering en versterken van de Limburgse Waterketen. We doen dit samen ten dienste van onze burgers én de Limburgse ecologie.

Ons team bestaat uit 20 medewerkers met brede competenties binnen het zuiverings- en rioleringsvakgebied. We passen moderne systemen en technieken toe en werken hierbij vanuit de continu verbeter optiek en klantgerichtheid.

Binnen het team van Product en Markt dekken we de hele provincie af. In de praktijk ben je dus veel op pad. De ene dag werk je zelfstandig maar een deel van onze taken voer je o.a. vanwege veiligheid ook samen met een collega uit.

Wat ga je doen?

Als (Senior) Monteur E maak je deel uit van de van de afdeling Product en Markt binnen de sector Operatie & Onderhoud. Je voert Elektrotechnische onderhoudswerkzaamheden uit aan de verschillende installaties van klanten van het Waterschapsbedrijf Limburg. Je bent medeverantwoordelijk voor het keuren / functioneren van onze gemalen, telemetrie, meetapparatuur, IBA’s en installaties van onze samenwerkingspartners (voornamelijk gemeenten en Waterschap Limburg). Je inspecteert, doet preventief onderhoud, signaleert storingen, voert analyses uit en treft maatregelen om herhaling te voorkomen. Kortom, je onderhoudt, reviseert en vernieuwt installaties of gedeelten van gemalen en installaties van onze klanten.

Hoe ziet een werkdag eruit? In jouw werkbus, die van alle gemakken is voorzien, ga je bijvoorbeeld op pad voor een grondige inspectie aan onze gemalen. Tijdens de inspectie zie je dat er iets niet lekker loopt. Je analyseert de situatie en treft maatregelen om deze storing te verhelpen en een volgende te voorkomen. Dankzij jouw vakmanschap werkt alles weer naar behoren. Dat rapporteer je aan je werkvoorbereider. Zo zijn zij op de hoogte en kun je toekomstige problemen voor zijn.

Je rijdt naar huis en weet dat je ook die avond paraat staat vanwege jouw ingeroosterde wachtdienst deze week. Op een calamiteit heb je niet altijd invloed, dus de telefoon kan gaan. Je lost deze calamiteit dan ook graag op, op afstand of op locatie.

Niet alleen ben je een kei in analyseren, je komt ook met voorstellen voor operationele verbetering en verzorgt de aanlevering van informatie voor revisie van documenten. Denk hierbij aan tekeningen en PI&D’s. Daarnaast draag je bij aan het maken van een programma van eisen voor projecten gericht op elektrotechnische verbeteringen en zorg je voor de juiste overdracht tussen vakdisciplines. Dit is noodzakelijk voor de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden. Je bent ons klankbord binnen jouw vakgebied en ondersteunt en verricht uitvoering bij NEN3140.

Wat maakt jou succesvol?

 • Je hebt vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek en de hierbij horende opleiding op mbo-niveau;
 • Je vindt het leuk om ook werktuigbouwkundige taken mee te pakken op locatie;
 • Je beschikt over kennis van installatietechniek, meet- en regeltechniek en bent op de hoogte van voor jou relevante wetgeving;
 • Je hebt inzicht in zuiveringstechniek en (digitale) besturingstechniek;
 • Samenwerken en overleggen met je collega’s doe je graag;
 • Je bent vaardig in het gebruik van Word, Excel en Maximo;
 • Je bent in bezet van minimaal rijbewijs B;
 • Je beschikt over relevante diploma’s of bent bereid (interne) opleidingen te volgen, zoals BHV, VCA-B, NEN3140 WV, Atex en Gasmeten.

Wie zijn wij?

Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Wat wij jou bieden

Werken én blijven leren

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 3.297,- of € 3.548,- bruto per maand (salarisschaal 6 of 7, conform cao Werken voor Waterschappen*) op fulltime basis (36 uur). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld) en beschik je een Persoonsgebonden Basis Budget van € 6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden:

 • Afwisselende functie in de buitenlucht;
 • Dagdienst, geen ploegen;
 • Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken met bijbehorende vergoeding;
 • Toeslag voor ‘vuil werk’ van € 72,- per maand;
 • Werkbus van de zaak.

Meer weten?

Sollicitaties worden beoordeeld op binnenkomst. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Sef Spee, Manager Afdeling Product & Markt via tel. 06 - 83282381.

Voor meer informatie over het proces van deze vacature kun je contact opnemen met Remco Rops, Senior HR-adviseur via tel. 06 – 10921576.

Meelopen?

Heb je ervaring als (Senior) Monteur E en wil je eerst een halve dag mee lopen om meer beeld te krijgen van de functie en onze organisatie? Neem dan contact op met Sef Spee voor de mogelijkheden.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!