Contractmanager


Joris Driessen

Zorg jij voor een goede inrichting en uitvoering van het contractmanagement?

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Contractmanager fungeer je als de brug tussen WBL en externe partijen, waarbij je ervoor zorgt dat alle contractuele verplichtingen worden nagekomen en dat de organisatie optimaal profiteert van haar contracten. Je bent verantwoordelijk voor het nauwlettend bewaken van alle contracten die met derden zijn afgesloten. Dit omvat het vaststellen van leveranciersprestaties, het afsluiten van nieuwe contracten in samenwerking met inkoop en gebruikers, en het opstellen van contractbeheersingsplannen om ervoor te zorgen dat risico's worden beheerst en inzichtelijk gemaakt. Als primair aanspreekpunt binnen de organisatie ben jij degene die de voortgang van contracten bewaakt en zorgt voor een soepele uitvoering ervan. Interesse in deze functie? Lees dan verder!

Jouw werk

Als Contractmanager:

 • Stel je leveranciersprestaties vast, sluit contracten af in samenwerking met de afdeling inkoop en de gebruikers;
 • Ben je verantwoordelijk voor het op de juiste wijze managen van Europese en meervoudige contracten (voorbereidings- verkennings- en uitvoeringsfase) en het toezicht daarop;
 • Voer je namens de organisatie contractonderhandelingen uit;
 • Ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een contractbeheersingsplan en maak je contractrisico’s inzichtelijk;
 • Draag je zorg voor het goed functioneren van contracten, zorg je voor en ben je betrokken bij evaluaties en stel je managementrapportages op;
 • Draag je zorg voor een uniforme uitvoering van contractmanagement binnen de organisatie;
 • Volg je innovaties en de marktontwikkeling en draag je concrete verbetervoorstellen aan;
 • Stel je in samenwerking met andere collega’s een visie en strategie op ten aanzien van contractmanagement en vertaal je deze binnen de organisatie.

Over jou

Om succesvol te zijn in de rol van Contractmanager binnen WBL, is het essentieel dat je beschikt over uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden. Je moet in staat zijn om effectief te communiceren met zowel interne belanghebbenden als externe partijen, en in staat zijn om duidelijke en overtuigende argumenten te presenteren tijdens contractonderhandelingen. Een proactieve houding en het vermogen om snel te reageren op veranderende omstandigheden zijn ook van onschatbare waarde in deze rol.

Verder heb je:

 • Minimaal hbo- of wo- werk- en denkniveau, een passende opleiding en relevante werkervaring binnen contractmanagement,
 • Inzicht in sociale, financieel-economische, technische, juridische of politiek-bestuurlijke aangelegenheden in bredere context dan alleen het eigenwerkterrein;
 • Ervaring met het opstellen van contractstrategieën en het toepassen van vernieuwde contract- en samenwerkingsvormen;
 • Kennis van inkoopvoorwaarden werken (UAV/UAV-gc), diensten (AWVODI) en leveringen (AWIV),
 • ben je integer, besluitvaardig, kwaliteits- en klantgericht,
 • kun je goed omgaan met tegenstrijdige belangen van diverse stakeholders en het afwegen daarvan.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.940 bruto per maand (salarisschaal 11) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Alex van Heugten (Afdelingsmanager Techniek & planning) via 06 51 03 84 02.

Wil je meer weten over de procedure? Dan kun je contact opnemen met Remco Rops (Senior HR-Adviseur) via 06-10 92 15 76.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!