Adviseur Stedelijk Water


Ruud Paridaans

‘…Thuis in de geheimen van stedelijk water en riolering …’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ons team

De afdeling Techniek en Planning zoekt een Adviseur Stedelijk Water. Binnen deze sector werken 24 medewerkers. Het team kenmerkt zich als een tactische afdeling midden in de organisatie, verantwoordelijk voor het verbinden van strategie aan uitvoering. Waarbij het verschillende technische en bedrijfskundige disciplines verbindt om dit mogelijk te maken. Daarnaast kom je in een team terecht waar afdeling overschrijdend met elkaar wordt gewerkt, hierdoor werk je (in)direct samen met 10 andere collega’s Adviseurs Stedelijk Water.

Wat ga je doen?

De wereld van stedelijk (afval)water en riolering kent voor jou geen geheimen. Je werkt samen met de waterketenpartners aan een optimale inrichting van het afvalwatersysteem van gemeenten en Waterschapsbedrijf Limburg. Je stemt afvalwaterhoeveelheden af met gemeenten en toetst de effecten van te nemen maatregelen in samenspraak met een ecoloog. Binnen de waterketen ben jij het aanspreekpunt op het gebied van het bouwen en actualiseren van rekenmodellen om afvalwatersystemen goed te dimensioneren en te optimaliseren. Ook vertegenwoordig je ons in regionale overleggen en projectteams waar met de andere partijen uit de waterketen plannen worden ontwikkeld. Je adviseert zowel intern als extern over de benodigde maatregelen en investeringen rondom rioleringsplannen. Voorbeelden van projecten voor externe partijen zijn basisrioleringsplannen en meet- en monitoringstrajecten. Voor de interne organisatie stel je onder andere bufferplannen op en heb je een adviserende rol bij calamiteiten.

Wat maakt jou succesvol?

Je hebt minimaal een HBO- werk en denkniveau in de richting van Civiele Techniek aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van Stedelijk Water, Riolering en modellering. Ervaring met Infoworks en GIS is een pré. Daarnaast beschik je over stevige adviesvaardigheden en een analytisch werk- en denkvermogen om bijvoorbeeld knelpunten te doorgronden en de meest doelmatige maatregelen te bepalen. Je bent communicatief vaardig, gericht op samenwerken en kennisontwikkeling binnen het vakgebied en hebt ervaring met projectmatig werken.

Wie wij zijn

“Water, samen halen we er meer uit!”

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen
    Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar
  • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Wat wij jou bieden

‘Werken én blijven leren’

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €4.968,- bruto per maand (salarisschaal 10, conform cao Werken voor Watershappen) op fulltime basis (36 uur). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld) en een Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en goede thuiswerkfaciliteiten. Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

Meer weten?

Voor meer informatie over het werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Senior HRM adviseur Remco Rops, 06 10 92 15 76.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Alex van Heugten, Afdelingsmanager Techniek en Planning, 06 51 03 84 02

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!