Excursies


Onze ri­ool­wa­ter­zui­ve­rings­in­stal­la­ties (rw­zi's)

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verspreid over de provincie Limburg 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties. Jaarlijks wordt hier in totaal circa 150 miljoen m³ afvalwater gezuiverd. Dit afvalwater is afkomstig van Limburgse huishoudens en bedrijven die zijn aangesloten op het transportriool.

Excursies

Waterschapsbedrijf Limburg laat graag zien hoe dit afvalwater weer schoon wordt gemaakt en hoe we daarbij voorop lopen met het gebruik van innovatieve en duurzame technieken. Daarom bieden we de mogelijkheid om een excursie te boeken bij een van onze rioolwaterzuiveringsinstallaties in Maastricht-Limmel, Hoensbroek, Roermond, Venlo en Weert. Een excursie bestaat uit een interne presentatie en een rondleiding over ons bedrijfsterrein en duurt circa 1,5 uur.

Een excursie is gratis en kan als groep worden aangevraagd. Denk aan groepen studenten WO en HBO, leerlingen voortgezet onderwijs, verenigingen, lager onderwijs, burgers, agrariërs, bedrijven of bestuurders.

Digitale rondleiding rwzi Weert
Kun je niet wachten om een kijkje te nemen op een van onze rioolwaterzuiveringsinstallaties?

Klik hier en start je digitale rondleiding op onze installatie in Weert.
Digitale rondleiding rwzi Weert

Het is een leuke en informatieve manier om kennis te maken met het proces van rioolwaterzuivering.
Wil je dit proces “live” meemaken? Boek dan een excursie via de button op deze pagina.

Deze digitale excursie lijkt op Google Maps. Voor een goede beleving maak je gebruik van het menudeel en de keuzemogelijkheden linksboven in de pagina en de gekleurde buttons die in beeld verschijnen.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan een gratis excursie moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 2 weken van te voren reserveren.
  • De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 25 personen.
  • Schoolklassen vanaf groep 7.  In verband met veiligheid vragen wij bij het lager onderwijs minimaal 1 begeleider per 10 leerlingen.

Aanvragen

De excursies worden gegeven van maandag t/m vrijdag. De door u gewenste aanvangstijd kunt u aangeven bij de aanvraag.

Onze excursies zijn gratis, echter bij annuleren binnen 2 werkdagen voor aanvang van een excursie, zien wij ons genoodzaakt een bedrag van € 100,-- in rekening te brengen.