Senior Projectleider


George van Oijen

‘…Binnen de kaders naar het doel …’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ons team

Je komt terecht in een team waar SAMENWERKEN met hoofdletters wordt geschreven. Wekelijks zijn we met alle teamleden samen om kennis te delen, maar nemen ook de tijd om elkaar te leren kennen. Als projectmanagers hebben en onderhouden we nauwe contacten met onze interne opdrachtgevers en projectteamleden. Dit doen we op een gestructureerde wijze met ruimte voor de zaak en de mens. Met onze externe partners werken we op een open wijze samen en sturen op het halen van gezamenlijke doelen waarbij gezamenlijke afspraken en de mens centraal staan.

Wat ga je doen?

Als Senior Projectleider ben je verantwoordelijk voor de initiatie, voorbereiding, uitvoering, overdracht en de nazorg van meerdere multidisciplinaire projecten, zowel uitgevoerd in eigen beheer als uitbesteed aan adviesbureaus. Dit doe je binnen de gestelde kaders zoals budget, tijd, kwaliteit, projectorganisatie en organisatie-impact. Je legt hierover verantwoordelijkheid af aan de Manager Afdeling Projectmanagement. Je onderzoekt de eisen en wensen van opdrachtgever en stakeholders en brengt dit samen tot eenduidige projectdefinities die vervolgens onder

jouw verantwoordelijkheid worden gerealiseerd. De inhoudelijke voortgang, risico’s en issues stem je af met de interne opdrachtgever. Je faciliteert en instrueert projectmedewerkers bij het behalen van de projectdoelstellingen. Je geeft functioneel leiding aan leden van het projectteam, tevens ben je medeverantwoordelijk voor aanlevering van relevante projectinformatie ten behoeve van planning en portfoliomanagement. Je verzorgt/managet de procesmatige en globale inhoudelijke toetsing van jouwprojecten, waarbij jouwprojectleden de inhoudelijke inbreng hebben. Bij het merendeel van jouw projecten ligt de nadruk op bouwprojecten, waarin samen met een projectteam en aannemers het ontwerp en realisatie plaatsvindt. Als Senior Projectleider lever je een bijdrage aan onderzoek en innovatie en draag je bij aan het meerjarig investeringsprogramma en het onderhoudsplan. Je geeft leiding aan de uitvoering van aanbestedingen volgens het vastgestelde aanbestedingsbeleid en financieel mandaat. Hierbij werk je samen met contractmanagers en het inkoopteam. Twijfel jij aan jouw ervaring, maar ben jij van mening dat jij de vaardighedenbezit om een goede projectleider te zijn? Wij staan er voor open om samen met jou een passend ontwikkeltraject aan te gaan!

Wat maakt jou succesvol?

Anderen beschrijven jou als een sociale en een prettige samenwerkingspartner. Je hebt een sterk analytisch vermogen wat jou in staat stelt de complexiteit van processen en projecten te overzien. Organisatorische en coördinerende vaardigheden zijn je eigen en je kunt tegengestelde belangen verenigen door jouw soepele communicatiestijl. Je bent op de hoogte van vaktechnische ontwikkelingen maar ook de samenhang met de organisatie- en bedrijfsprocessen spreken je aan. Kennis van zuiveringstechnische werken is een pré. Continue ontwikkeling van jezelf en anderen is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je bent oplossingsgericht en gaat voor win-win situaties. Je kunt omgaan met stressvolle situaties en straalt passie en plezier uit in je werk.

  • Je hebt minimaal een hbo+ werk- en denkniveau, een technische of bedrijfskundige opleiding, opleidingen op het gebeid van projectmanagement, bij voorkeur Prince2 en relevante werkervaring in complexe multidisciplinaire werkomgevingen.
  • Je hebt affiniteit met administratieve systemen en ziet het managen van multidisciplinaire projecten en procesmanagement als een uitdaging.

Wie wij zijn

“Water, samen halen we er meer uit!”

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen
    Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar
  • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Wat wij jou bieden

‘Werken én blijven leren’

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €5.340,- bruto per maand (salarisschaal 11, conform cao Werken voor Watershappen) op fulltime basis (36 uur). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld) en een Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en goede thuiswerkfaciliteiten. Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

Meer weten?

Reageren kan tot 23 september. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden. Een assessment maakt eventueel onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met George van Ooijen, Senior Projectmanager via tel. 06 – 25 20 40 93.

Voor meer informatie over het proces van deze vacature kun je contact opnemen met Geerte Deenen, Senior HR-adviseur via tel. 06 – 83 80 69 64.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!