Open dag Waterschap Limburg

Op zondag 21 oktober zet Waterschap Limburg de poorten open van de Waterschapswerf in Sittard. Tussen 11.00 en 16.00 uur kun je zien en ervaren hoe het waterschap samen met partners werkt aan waterbeheer in tijden van een veranderend klimaat. Er is voor jong en oud van alles te zien én te beleven.

Van droogte tot wateroverlast: hoe blijven wij het water de baas?

We hebben het bijna allemaal ervaren: grote wateroverlast in juni en de droogste zomer sinds 1976. Allemaal gevolgen van de klimaatverandering. Je kunt op 21 oktober zien wat we er samen aan kunnen doen om deze gevolgen te beperken. Waterschappers vertellen onder meer welke beekherstelprojecten  in uitvoering zijn. En ook voor kinderen wordt het een leuke en leerzame dag. Die kunnen proefjes doen met professor Broccoli en ontdekken of ze ‘waterproof’ zijn.

Waterschapsbedrijf Limburg is ook van de partij!

Natuurlijk is Waterschapsbedrijf Limburg ook van de partij. We verstrekken informatie over onze werkzaamheden, vertellen over onze innovatieve highlights en vertonen bedrijfsfilms (waaronder onze duurzame, modulaire rwzi van de toekomst!). Voorts hebben we een speciale gast. Niemand minder dan onze gedreven toiletjuffrouw Charlotte. Zij leert jong en oud die dag wat niet in het toilet mag. Immers, vervuiling aan de bron kan en moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Ook Waterleiding Maatschappij Limburg, Rijkswaterstaat, gemeente Sittard-Geleen  en IVN Limburg zijn van de partij.

Locatie en openingstijden

Op de Open Dag wordt jou dus een uitgebreid kijkje achter de schermen van het waterbeheer in Limburg gegund. De dag sluit aan op de landelijke ‘Week van Ons Water’. Locatie: Waterschapswerf Sittard, Rijksweg Noord 305. De poorten zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis! We zien uit naar je komst! En neem de hele familie mee!

Deel deze pagina