Stage afdeling Engineering


Robin Busscher

Zoek je een plek waar je niet alleen kennis kunt maken met het werken aan projecten, maar ook kunt verdiepen in de inhoud en betrokken kunt zijn bij de uitvoering?

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ben jij een enthousiaste student die graag ervaring op wil doen in de wereld van engineering? Zoek je een plek waar je niet alleen kennis kunt maken met het werken aan projecten, maar ook kunt verdiepen in de inhoud en betrokken kunt zijn bij de uitvoering? Dan is deze meeloopstage op onze afdeling Engineering iets voor JOU!

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair voor de afdeling Engineering. Tijdens deze meeloopstage van circa 5 maanden krijg je de unieke gelegenheid om direct betrokken te zijn bij diverse projecten binnen onze afdeling. Je assisteert het team niet alleen in de voorbereidingsfase, maar je speelt ook een actieve rol tijdens de uitvoeringsfase van de projecten. Dit is jouw kans om hands-on ervaring op te doen en de theorieën die je tijdens je studie hebt geleerd, in de praktijk te brengen!

Wat ga je doen?

 • Meelopen om kennis op te doen en deel te nemen aan projecten.
 • Assisteren bij calculaties en uiteindelijk zelfstandig kunnen uitvoeren.
 • Directe samenwerking met ervaren engineers en de mogelijkheid om een waardevol netwerk op te bouwen.
 • Veel variatie in werkzaamheden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Een leerrijke omgeving waar jouw bijdragen erkend en gewaardeerd worden.
 • Een stagevergoeding van ca €450,- op fulltime basis (36 uur).

Over jou

Wij zijn op zoek naar een proactieve en leergierige student die:

 • Een relevante studie volgt in de richting van Civiele Techniek.
 • Sterke communicatieve vaardigheden bezit.
 • Graag zowel zelfstandig als in teamverband werkt.
 • Nieuwsgierig is en graag nieuwe dingen wil leren.
 • Niet bang is om fouten te maken; je ziet dit als een kans om te leren.
 • Initiatief durft te nemen.
 • In bezit is van een Rijbewijs B.

Wat bieden wij?

 • Het meewerken aan en begeleiden van bouwprojecten zoals vervanging van ondergrondse infrastructuur, renovatie van gemalen en rioolwaterzuiveringen.
 • Verdiepen in technische vraagstukken en praktische oplossingen.
 • Een leerrijke omgeving waar jouw bijdragen erkend en gewaardeerd worden.
 • Een stagevergoeding van ca €455,- op fulltime basis (36 uur).

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/

Interesse?

Reageer dan via de onderstaande knop!

Heb je vragen? Mail dan naar: werkenbij@wbl.nl

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!