Medewerker Finance & Control


Marc Stevens

Ben jij een verbindende factor in de organisatie op financieel beleid? Dan is de positie van Medewerker Finance & Control wellicht de baan voor jou!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ons team

Wij zijn een gedreven en hecht team dat geen uitdaging uit de weg gaat en waar men elkaar respecteert. We sparren, overleggen en werken samen. Feedback is altijd welkom, want zo geven we elkaar de ruimte om te groeien. We zijn harde werkers, maar wel altijd in voor een grapje.

Wat ga je doen?

Als Medewerker Finance & Control maak jij het verschil bij WBL door op financieel vlak adviezen met impact te geven. Door rapportages op te stellen en gedegen analyses uit te voeren op onze meest kritische financiële processen ben je altijd in control en weet je de juiste acties te ondernemen. Binnen bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen weet jij je makkelijk te bewegen en initieer jij nieuw beleid. Je stelt bestuursvoorstellen op die bijdragen aan een sterke en gezonde financiële en bedrijfseconomische situatie van WBL. Bij interne en externe audits neem je samen met je collega’s de verantwoordelijkheid om het proces in goede banen te leiden. We willen je uitdagen om met een kritische blik naar onze processen te kijken en waar nodig verbetervoorstellen te initiëren.

Wat maakt jou succesvol?

Anderen beschrijven jou als een sociale en een prettige samenwerkingspartner. Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent de verbinder tussen de verschillende afdelingen. Je communicatieve vaardigheden zet je in om beleidsvoorstellen op te stellen, te onderbouwen en uit te dragen. Verder beschik je over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor. Van nature ben je iemand die continue verbetert en op deze wijze bijdraagt aan een verdere professionalisering van de administratieve en interne control processen.

Ben je bang dat je niet genoeg weet over overheidsprocessen? Wees niet bang, als jij jouw financiële expertise meeneemt zullen wij je kennis aanvullen, zodat jij je nieuwe rol goed kunt uitvoeren.

  • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma op het gebied van finance.
  • Je hebt relevante werkervaring met het opstellen van begrotingen, financiële rapportages en analyses.
  • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied met betrekking tot BTW en VPB.
  • Je hebt kennis van Excel. Ervaring met Coda en SAP Business Objects is een pré.
  • Kennis van bestuursvoorstellen is een pré.

Wie wij zijn

Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.
  • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Wat wij jou bieden

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.968,- bruto per maand (salarisschaal 10, conform cao Werken voor Watershappen) op fulltime basis (36 uur). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld) en beschik je een Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en goede thuiswerkfaciliteiten. Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

Meer weten?

De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden. Een assessment maakt eventueel onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Désirée van IJzendoorn, Manager Afdeling Advies & Control via tel. 06 – 83 16 92 21.

Voor meer informatie over het proces van deze vacature kun je contact opnemen met Philip Urlings, HR Business Partner via tel. 06 – 57 94 06 80.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!