CRK Operator


Paul Peeters

"...Stap in de Centrale Regiekamer.."

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Als CRK Operator ben jij de bewaker van het proces en de apparatuur. Je bent continu bezig met het bijstellen van variabelen, controleren van meetwaarden en anticiperen op veranderingen. Je tilt niet alleen de kwaliteit van het productieproces naar een hoger niveau, maar zorgt er ook voor dat de coördinatie en bedrijfsvoering soepel verlopen.

Jouw werk

Als CRK Operator:

 • Optimaliseer en bewaak je het productieproces, los je technische knelpunten op en anticipeer je op mogelijke verstoringen,
 • werk je samen met de lijnoperator, controleer je meetwaarden en handel je snel indien nodig,
 • identificeer en los je procesmatige storingen op, en communiceer je hierover naar belanghebbenden,
 • signaleer en onderzoek je afwijkingen,
 • voer je kwaliteitscontroles uit,
 • coördineer je processen en werkzaamheden, voorkom je calamiteiten en ondersteun je collega-operators,
 • investeer je continu in kennis, draag je bij aan verbeterprojecten en neem je deel aan storingsdienst/weekenddienst.

Over jou

Als CRK operator bereidt je werkzaamheden voor ten behoeve van het verloop van het productieproces. Je voorkomt en lost proces technische knelpunten in de procesvoering op door middel van het analyseren van cijfermatige gegevens. Je optimaliseert en stuurt processen bij en treft maatregelen aan de hand van stuurgegevens, de bedienings- en controlehandelingen.

Verder heb je:schrijf voor dit stukje tekst een in

 • Aantoonbaar hbo- werk- en denkniveau met theoretische kennis van procestechniek en zuiveringstechniek.
 • Vaktechnische kennis van werktuigbouwkunde/elektrotechniek, beheer en onderhoud of van meet- en regeltechniek.
 • Inzicht in de werking van functionele samenvang van de componenten van de apparatuur en het proces.
 • Inzicht in organisatorische en functionele verhoudingen binnen het team en de unit en daarbuiten en ontwikkelingen op het vakgebied.
 • Ben je vaardig in het opstellen van adviezen, aansturen van processen en installaties aan de hand van analyses en het voeren van overleg met vakspecialisten en externen.
 • Heb je cijfermatig inzicht waarbij je verzamelingen van cijfermatige gegevens kan bewerken, analyseren en interpreteren.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.519 bruto per maand (salarisschaal 9) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

Voor deze functie zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s.

De officiële sluitingsdatum is 1 februari 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst.

Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met John Mengelers (Teamleider Centrale Regiekamer) via 06-55 74 22 72.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Vera Iliicheva (Corporate Recruiter) via 06-52713471.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!