Data Engineer


Joris Driessen

'...opzetten van een nieuw datafundament...'

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Word jij onze nieuwe Data Engineer?

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Dagelijks verzamelen we grote hoeveelheden data uit ons volledige bedrijfsproces. Deze data stellen ons in staat om te begrijpen wat er vandaag gebeurt, voorspellingen te doen voor morgen en inzicht te krijgen in toekomstige ontwikkelingen. We hebben de ambitie de functionaliteit van systemen zoveel mogelijk te scheiden van de dataopslag en data-uitwisseling. Om dit te kunnen realiseren is onder ander een dataplatform gecreëerd in Azure. Als Data Engineer speel jij een cruciale rol in het opzetten van dit nieuwe datafundament voor onze organisatie.

Durf jij de uitdaging aan om iets nieuws te bouwen en de toekomst van data bij Waterschapsbedrijf Limburg vorm te geven? Lees snel verder!

Jouw werk

Je begint de dag met een kop koffie en een kort overleg met je team. Vervolgens ga je aan de slag met het ontwerpen van datastructuren die de processen optimaal ondersteunen. Je werkt samen met ICT’ers, datamanagers en architecten om een dataplatform te creëren dat zorgt voor overzicht en uniformiteit en beter vindbare en inzetbare data. Je stemt de wensen af met collega’s uit de business: aan welke data is behoefte en wat wil men met die data doen? Je onderzoekt samen met data-analisten hoe bepaalde dashboards eruit moeten zien en vervolgens stem je met architecten en datamanagers af hoe we deze dashboards integreren in het overkoepelende dataplatform. Samen met collega’s en ingehuurde experts bouw je concreet aan ons dataplatform in Azure.

Als Data Engineer:

 • Ben je in alle fasen betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en producten binnen ons dataplatform,
 • Identificeer en verzamel je gegevens uit verschillende bronnen, zowel intern als extern,
 • Ontwerp en implementeer je databases voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens,
 • Ondersteun je bij het implementeren van data-oplossingen op basis van use cases;
 • Doe je onderzoek naar geschikte opslagtechnologieën die passen bij de doelstellingen,
 • Onderzoek en ontwerp je gegevensmodellen die de structuur en relaties tussen gegevens weergeven,
 • richt je je op het automatiseren van gegevenstransformaties en -processen om efficiëntie te verbeteren.


We zijn op zoek naar een gedreven teamlid met een passie voor data-analyse. Als je een probleemoplosser bent die uitdagingen omarmt en graag experimenteert met een focus op zakelijke impact, dan ben jij degene die we zoeken. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel, en we waarderen duurzame oplossingen.

Over jou

Je bent een gedreven Data Engineer die zich graag verdiept in de inhoud. Strategie bepalen, keuzes maken en het denken in verbeteringen is wat jou drijft. Je creëert een positieve olievlek en zorgt ervoor dat iedereen binnen het waterschapsbedrijf zich bewust is van de waarde van data. Je hebt een flexibele, kritische en pragmatische instelling en bent in staat om te denken in oplossingen.

Verder heb je:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Informatica, Computer Science of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt kennis van en ervaring met data storage principes en ETL-oplossingen.
 • Ervaring met data-engineering-tools en -frameworks binnen het Microsoft Azure domein.
 • Sterke kennis van data-oplossingen, zoals data-warehouses, data-lakes en data-pipelines.
 • Je hebt ervaring in het werken met grote datavolumes, verschillende dataformaten, relationele datastructuren, versiebeheer en uitwisseling van gegevens tussen diverse systemen en bronnen.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.376,- bruto per maand (salarisschaal 10) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) of €12.000,- (per 5 jaar voor personen onder de 35 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop!


Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Martijn Bos Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen via werkenbij@wbl.nl.

We kijken uit naar je reactie!

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!