Installatieoperator regio Midden / Noord Limburg


Guillaume Janssen

‘’…belangrijke schakel in ons waterzuiveringsproces …’’

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Als Installatieoperator speel jij een cruciale rol in ons dynamische team. Samen met gedreven collega's ben jij de drijvende kracht achter het ononderbroken functioneren van onze rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI's). Je bent de sleutel tot het succes van het vitale waterzuiveringsproces, dat 24/7 operationeel moet blijven. Sluit je aan bij ons team en maak deel uit van het essentiële werk dat bijdraagt aan een duurzame en schone toekomst!

Jouw werk

Als installatieoperator:

 • Bewaak je het zuiveringsproces door het uitvoeren van metingen en het analyseren en oplossen van storingen,
 • controleer je de apparatuur van de ‘waterlijn’,
 • voer je klein onderhoud en kwaliteitscontrole uit voor optimale prestaties,
 • neem je zelfstandig beslissingen bij het voorbereiden, bedienen, starten en stoppen van de apparatuur en het proces,
 • bedien je het meet- en regelsysteem voor nauwkeurige controle,
 • controleer en beoordeel je meetwaarden en stuur je het proces aan,
 • analyseer je storingen en werk je samen met collega’s om ze te verhelpen,
 • Voer je onderhoudswerkzaamheden uit en waarborg je de technische staat van de apparatuur,
 • overzie je de gevolgen van werkzaamheden in het grotere geheel en optimaliseer je de processen,
 • reageer je adequaat op onvoorziene omstandigheden,
 • werk je aan verbetervoorstellen om herhaling van storingen in de toekomst te voorkomen,
 • houd je jezelf op de hoogte van de nieuwste technische snufjes en innovatieve technologieën.

Als Installatieoperator kom je het team regio Noord van de afdeling Productie versterken. Dit team focust zich op de RWZI’s in de regio Noord-Limburg (Susteren-Weert-Gennep). Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het totale proces van rioolwaterzuiveren in deze regio: voor de voortgang, de kwaliteit en de veiligheid.

Over jou

Je bent iemand die snel en effectief problemen op kan lossen, nauwkeurig met technische apparatuur kan omgaan en besluitvaardig bent in het voorbereiden, bedienen, starten en stoppen van processen. Samenwerking is essentieel, aangezien je storingen analyseert en oplost, collega's begeleidt en constant bezig bent met procesoptimalisatie. Een passie voor innovatieve technologieën en de nieuwste ontwikkelingen in de techniek is een pluspunt.

Verder heb je

 • Een afgeronde mbo niveau 3 of Vapro B opleiding en uitgebreide kennis van proces- en zuiveringstechniek en relevante wet- en regelgeving, of ben je bereid hierin opgeleid te worden.
 • Kennis van relevante instructies, procedures, voorschriften, technische normen en richtlijnen en inzicht in de werking en functionele samenhang van de componenten van de apparatuur en het proces.
 • Kennis van het uitvoeren van kwaliteitsmetingen en -controles en hebt inzicht in algemene bedrijfsvoering en vaktechnische ontwikkelingen.
 • Ben je in het bezit van een TAZ diploma (Techniek Afwaterzuivering) of ben je bereid deze opleiding te volgen.

Ons aanbod

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €3577 bruto per maand (salarisschaal 6) of € 3.847 bruto per maand (salarisschaal 7) conform CAO Werken voor Waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

 • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
 • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Ben je jonger dan 35 kan dit zelfs oplopen tot €12.000,-.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop.

De officiële sluitingsdatum is 1 oktober 2024, maar we beoordelen sollicitaties direct bij binnenkomst. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je bericht krijgt.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Andre Barthel (Teamleider Noord) via 06 23 38 81 66. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen via werkenbij@wbl.nl.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!