Senior HR Adviseur


Ismo Dejong

‘…Ontwikkelen, adviseren en uitvoeren…'

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ons team

Het HR-team van Waterschapsbedrijf Limburg is een dynamisch team dat geen uitdaging uit de weg gaat. We zijn op zoek naar een nieuwe collega die door de inbreng van nieuwe kennis bijdraagt aan de ontwikkeling van het HR-beleid. De medewerkers van HR fungeren als adviseurs voor het leidinggevend kader bij het bemensen en ontwikkelen van de teams en afdelingen. Daarnaast zijn ze actief bezig met verscheidene HR-thema’s, zoals: duurzame inzetbaarheid & vitaliteit, het opleiden en ontwikkelen van medewerkers, door ontwikkelen van een nieuw eHRM systeem, employer branding, een nieuw functiehuis, update van het beloningsbeleid, update van interne regelingen én strategische personeelsplanning.

We sparren, overleggen en werken samen. Feedback is altijd welkom, want zo geven we elkaar de ruimte om te groeien. We zijn harde werkers, maar ook altijd in voor een grapje.

Het HR-team is onderdeel van de afdeling Advies & Control binnen de sector Bedrijfsondersteuning. Het team bestaat uit 1 HR Businesspartner, 2 Senior HR Adviseurs, 1 Junior HR Adviseur, 1 Vakspecialist Salarisadministratie en 2 Medewerkers Personeelsadministratie.

Wat ga je doen?

Je vervult een veelzijdige adviesrol en spilfunctie bij de veranderopgave van onze organisatie. Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuw - en update van bestaand HR beleid en instrumentarium, en je vertaalt deze door voor operationele toepassing.

De wereld van HRM kent voor jou geen geheimen. Van specifieke HR-activiteiten zoals werving en selectie, (loopbaan)ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en verzuimbegeleiding, beoordeling en beloning en arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken gaat je hart sneller kloppen.

Je adviseert leidinggevenden bij de ontwikkeling van integraal management, hun persoonlijke leiderschapsstijl en HRM-aspecten in de breedste zin van het woord. Ook ben je aanspreekpunt voor HR-gerelateerde vragen van medewerkers. Dit alles binnen een technische en innovatieve overheidsorganisatie.

Wat maakt jou succesvol?

‘…veelzijdige adviseur met passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie…’

Voor deze positie zoeken we een ervaren allround HR adviseur. Je hebt een hbo/academisch werk- en denkniveau, een passende opleiding en ruime relevante werkervaring binnen het HR domein. Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en je kunt je de CAO makkelijk eigen maken. Je hebt een senior uitstraling en een passie voor ontwikkeling van mens, organisatie en cultuur. Je hebt oog voor wat er gebeurt in de organisatie, de onderlinge verhoudingen, weet verbinding te maken en bent sterk in het adviseren met behoud van de relatie. Naast jouw uitstekende adviesvaardigheden, ben je sterk in het analyseren en opstellen van beleidsadviezen en nota`s. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en je stimuleert een werkklimaat waarin aspecten als ontwikkeling, samenwerking, open communicatie en leren centraal staan. Hierin neem je een voorbeeld rol.

Wie zijn wij?

Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Wat wij jou bieden

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.602,- bruto per maand (salarisschaal 11, conform cao Werken voor Waterschappen) op fulltime basis (36 uur). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld) en beschik je over een Persoonsgebonden Basis Budget van € 6.000,- (per 5 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en goede thuiswerkfaciliteiten. Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

Meer weten?

Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst beoordeeld. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden. Een assessment maakt eventueel onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Désirée van IJzendoorn, Manager Afdeling Advies & Control via tel. 06 – 83 16 92 21.

Voor meer informatie over het proces van deze vacature kun je contact opnemen met Remco Rops, Senior HR Adviseur via tel. 06 – 10 92 15 76.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!