Stagiair(e) proces/chemische technologie

Stagiair(e) proces/chemische technologie

Ben jij op zoek naar een stage waarin je jezelf kunt onderdompelen in de kennis van de waterzuivering? Op zoek kunt naar de verbeterslagen die leiden tot kostenreductie, energie-efficiency of verbeterde bedrijfszekerheid? Kom dan stage lopen bij WBL!


DIT DOE JIJ

WBL zuivert afvalwater op 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties. Voor het proces zijn diverse chemicaliën nodig, maar ook veel energie. Het proces levert schoon water op, maar ook slib en biogas. Het biogas wordt gebruikt om warmte en elektriciteit op te wekken voor eigen gebruik op de rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Op al deze fronten zien we verbeterpotentieel. Dat is de reden waarom wij op zoek zijn naar een stagiair(e) chemische technologie die dit potentieel onderzoekt en verbeteringen kan voorstellen.

Je bent onderdeel van de afdeling Techniek en Planning. De afdeling die zich midden in de operatie bevindt en zo de spil is voor techniek, technologie en organisatie. Samen met de technoloog van techniek en planning en de technologen van de andere afdelingen ga jij jouw probleemstelling te lijf.

DIT BEN JIJ

  • Jij volgt een HBO studie chemische technologie.
  • Je bent geïnteresseerd in een industriële omgeving en je hebt affiniteit met water.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en je kunt goed samenwerken.
  • Jij hebt een sterke affiniteit voor modellen en concepten.
  • Je bent geïnteresseerd in zowel financiële als niet financiële informatie.

DIT ZIJN WIJ

Water. Samen halen we er meer uit.

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct -ca 100.000 ton zuiveringsslib- wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief "Waterkracht" werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met 200 collega's, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

DIT BIEDEN WIJ

WBL biedt goede begeleiding en er is voldoende ruimte voor jouw schoolopdracht of onderzoek. Je ontvangt een stagevergoeding van +/- € 370,00 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens jouw stageperiode bouw je verlof op, wat je in overleg met jouw collega's en stagebegeleider kunt opnemen. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding à €0,19 per kilometer, mits je geen Ov-jaarkaart hebt vanuit jouw studie. Bij WBL zijn er flexibele werktijden, die je afstemt met jouw stagebegeleider.

SOLLICITEREN

Ben je enthousiast geworden van deze vacature? Stuur jouw sollicitatie met een recent CV per mail naar sollicitatie@wbl.nl. Geef in een korte motivatie aan waarom jij de geschikte persoon bent voor deze stageplaats. Reageren kan tot 5 juli 2020. De sollicitatiegesprekken zullen voor zover nu bekend online gevoerd worden via MS teams.

Voor vacature vragen kun je contact opnemen met HR medewerker Michelle Tetz, door te bellen naar +31 613932963.

Voor inhoudelijke vragen over de opdracht kun je contact opnemen met Alex van Heugten via +31 651038402.