Senior medewerker Veiligheid & Crisisbeheersing

​Senior medewerker
Veiligheid & Crisisbeheersing


'Veiligheid voorop!'

DIT DOE JIJ
Veiligheid, KAM en crisismanagement zijn onderwerpen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Voor deze onderwerpen ben je dé sparringpartner voor het team en de medewerkers binnen WBL. De waterwereld en specifiek het zuiveren van water, intrigeert jou. Je zorgt ervoor dat 'Veiligheid Voorop' in het DNA van alle medewerkers zit. Samen met het team bepaal je hoe dit het beste kan gebeuren.

Vanuit jouw senioriteit binnen het vakgebied weet je als geen ander onze visie- en beleidsontwikkeling te vertalen naar meetbare en kwantificeerbare strategische doelen voor veiligheid, kwaliteit, arbo, milieu en crisismanagement. Je ziet het wel zitten om je schouders te zetten onder een zorgvuldig (audit-)plan en voelt je comfortabel in een omgeving waar van je verwacht wordt integraal te denken en te werken.

Collega's uit andere disciplines betrek je bij jouw (audit-)plan en andersom draag je bij aan hun beleid en projecten. Wanneer je constateert dat veiligheidszaken op bepaalde punten beter ingeregeld kunnen worden, draag je proactief verbetervoorstellen aan en zorg je voor meer bewustzijn binnen geheel WBL.

Naast het toepassen van vakinhoudelijke kennis word je enthousiast van het coördineren van team Veiligheid en Crisisbeheersing. Je zorgt dat het één team wordt en dat teamleden door de collega's binnen WBL gezien worden als experts, die écht waarde toevoegen.

Om zaken inzichtelijk te maken analyseer je  managementinformatie adviseer je waar nodig. Je beschrijft en optimaliseert ook voortdurend de werkprocessen. Daarnaast ondersteun je de afdelingsmanager bij het opstellen van het afdelingsplan, de begroting, budgetten en voortgangsrapportages.

DIT BEN JIJ
Naast jouw specialistische kennis op het gebied van veiligheid, KAM en crisisbeheersing (HBO/WO werk- en denkniveau) heb je kennis van ISO-systemen en auditing. Adviseren en coördineren gaat je goed af en je hebt er de nodige ervaring mee. Je hebt van nature een mensgerichte en coachende houding en bent in staat om knopen door te hakken. Knelpunten zie je als een uitdaging en bij het oplossen weet je te enthousiasmeren. Ook weet je jouw weg te vinden in een bestuurlijke omgeving en haar besluitvormingsprocessen.  

DIT ZIJN WIJ

Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuivering van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct -ca 100.000 ton zuiveringsslib- wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. 

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief "Waterkracht" werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 230 collega's, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu. 

Als Senior medewerker Veiligheid & Crisisbeheersing maak je deel uit van de afdeling Advies & Control in de sector Bedrijfsondersteuning. Wij werken vanuit de visie van customer intimacy. We leveren toegevoegde waarde door te onderzoeken, te ontzorgen en te overtreffen. Binnen Advies & Control kennen we naast Veiligheid en Crisisbeheerding de disciplines finance & control, inkoop, HR, juridische ondersteuning en procesbeheersing. 

DIT BIEDEN WIJ

Werken én blijven leren

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €5.095,-- bruto per maand (salarisschaal 11, conform CAO, zie www.vwvw.nl/cao) op fulltime basis (36 uur). Boven op je salaris ontvang je 20% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je bijvoorbeeld inzetten om meer vakantiedagen te kopen of liever te laten uitbetalen. Ook dat kan! 

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak en voortdurend jouw kennis bijspijkeren.   

SOLLICITEREN
Kom jij ons versterken? Je gemotiveerde schriftelijke sollicitatie voorzien van een CV  ontvangen wij graag per mail via sollicitatie@wbl.nl vóór maandag 25 januari 2021. De eerste gesprekken zullen in de eerste week van februari via MS teams plaatsvinden.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met de Senior HR adviseur, Geerte Deenen, 06 83 80 69 64. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Désirée van IJzendoorn, Manager afdeling Advies & Control, 06 83 16 92 21.

Een referentie-onderzoek en assessment maken onderdeel uit van de selectieprocedure.