Senior Projectmanager

Senior Projectmanager

‘…Samen kaders stellen en bewaken…’


DIT DOE JIJ 

Als Senior Projectmanager ben je verantwoordelijk voor de initiatie, voorbereiding, uitvoering, overdracht en de nazorg van meerdere complexe, heterogene en multidisciplinaire projecten of programma’s. Deze zijn zowel uitgevoerd in eigen beheer als uitbesteed aan adviesbureaus. Dit doe je binnen de gestelde kaders zoals budget, tijd, kwaliteit, projectorganisatie en organisatie-impact. Je legt hierover verantwoordelijkheid af aan de Manager Afdeling Projectmanagement. Je onderzoekt de eisen en wensen van de opdrachtgever en stakeholders en brengt dit samen tot eenduidige projectdefinities die vervolgens onder jouw verantwoordelijkheid worden gerealiseerd.
De inhoudelijke voortgang, risico’s en issues stem je af met de interne opdrachtgever.
Je faciliteert en instrueert projectmedewerkers bij het behalen van de projectdoelstellingen. Je geeft functioneel leiding aan leden van het projectteam. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor aanlevering van relevante projectinformatie ten behoeve van planning en portfoliomanagement. Je verzorgt/managet de procesmatige en globale inhoudelijke toetsing van jouw projecten, waarbij jouw projectleden de inhoudelijke inbreng hebben.
Bij het merendeel van jouw projecten ligt de nadruk op bouwprojecten, maar ook voor organisatorische projecten waarbij wordt samengewerkt met derden draai jij je hand niet om. Als Senior Projectmanager lever je een bijdrage aan onderzoek en innovatie en draag je bij aan het meerjarig investeringsprogramma en het onderhoudsplan. Je geeft leiding aan de uitvoering van complexe aanbestedingen volgens het vastgestelde aanbestedingsbeleid en financieel mandaat. Hierbij werk je samen met contractmanagers en het inkoopteam.


DIT BEN JIJ

Je hebt minimaal een hbo+ werk- en denkniveau, een technische of bedrijfskundige opleiding, opleidingen op het gebeid van projectmanagement, bij voorkeur Prince2 en relevante werkervaring in complexe multidisciplinaire werkomgevingen. Je hebt kennis van administratieve systemen.  
Als Senior Projectmanager heb je ervaring in het managen van complexe multidisciplinaire projecten en procesmanagement. Je bent op de hoogte van vaktechnische ontwikkelingen maar ook de samenhang met de organisatie- en bedrijfsprocessen spreken je aan. Kennis van zuiveringstechnische werken is een pré. Goed analytisch vermogen voor het overzien van processen of complexiteit van projecten is een vereiste. Organisatorische en coördinerende vaardigheden zijn je eigen en je kunt tegengestelde belangen verenigen door jouw soepele communicatiestijl. Continue ontwikkeling van jezelf en anderen is een vanzelfsprekendheid. Je bent oplossingsgericht en gaat voor win-win situaties. Je gelooft in het succes van samenwerking, zowel intern als extern: Samenwerken zit je in het bloed. Je kunt omgaan met stressvolle situaties. Je straalt passie en plezier uit in je werk.


DIT ZIJN WIJ
Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport- en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct –ca. 100.000 ton zuiveringsslib –wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen: 

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.
  • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden en innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.


DIT BIEDEN WIJ
‘Werken én blijven leren’

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.821,- bruto per maand exclusief IKB (salarisschaal 12, conform Cao) op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Jouw basisstandplaats is ons hoofdkantoor in Roermond.

SOLLICITEREN
Jouw sollicitatie voorzien van een CV ontvangen wij graag uiterlijk 21 oktober 2021 per mail via sollicitatie@wbl.nl.  Geef in je motivatie aan waarom je voldoet aan het door ons gewenste profiel en je deze rol binnen onze organisatie zeker ziet zitten.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over het proces van deze functie kun je contact opnemen met Senior HR adviseur, Geerte Deenen, via tel. 06 83 80 69 64

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je terecht bij de Manager afdeling Projectmanagement, Har Coenen, via tel. 06 55 74 22 66.