Senior Projectmanager

Senior projectmanager

 

“...doelmatig en rechtmatige inkoop…

 

Dit doe jij

Als Senior Projectmanager ben je verantwoordelijk voor projecten betreffende budget, tijd, kwaliteit, projectorganisatie en organisatie impact, je draagt hierover verantwoordelijkheid af aan de Manager Afdeling Projecten. De inhoudelijke afstemming over de voortgang, risico’s en issues stem je af met de interne opdrachtgever. Je verricht meer complexe werkzaamheden qua omvang en diepgang binnen het taakveld en je ondersteunt, faciliteert en instrueert projectmedewerkers bij het behalen van de projectdoelstellingen. Je geeft functioneel leiding aan leden van het projectteam, tevens ben je mede verantwoordelijk voor aanlevering van relevante projectinformatie ten behoeve van portfoliomanagement.

De Senior Projectmanager verzorgt de procesmatige begeleiding en globale inhoudelijke kwaliteitstoetsing van alle voorkomende nieuwbouw-, renovatie-, vervangings- en onderhoudsprojecten en organisatorische projecten met een hoog afbreukrisico. Je bent verantwoordelijke voor de voorbereiding, uitvoering, overdracht en de nazorg van meerdere complexe, heterogene en multidisciplinaire projecten of programma`s zowel uitgevoerd in eigen beheer als uitbesteed aan adviesbureaus. Als Senior Projectmanager lever je een bijdrage aan onderzoek en innovatie en draag je bij aan het meerjaren investeringsprogramma en onderhoudsplan. Je vraagt vergunningen aan in het kader van de projecten aan zuiveringstechnische werken. Je geeft leiding aan de uitvoering van complexe aanbestedingen volgens het vastgestelde aanbestedingsbeleid en financieel mandaat. Hier werk je samen met contractmanagers en de coördinator inkoop of inkoper.

Dit ben jij

Je hebt minimaal een HBO+ werk- en denkniveau, een passende opleiding en relevante werkervaring, ervaring in complexe bouwomgevingen is een pré. Je hebt kennis van geldende procedures en richtlijnen en wet- en regelgeving in de bouwsector. Als Senior Projectmanager heb je ervaring in het managen van complexe projecten en procesmanagement. Bij voorkeur ben je thuis in zuiveringstechnieken en ben je op de hoogte van vaktechnische ontwikkelingen, maar ook de samenhang met de organisatie- en bedrijfsprocessen spreken je aan. Goed analytisch vermogen voor het overzien van processen of complexiteit van projecten. Organisatorische en coördinerende vaardigheden zijn je eigen en je kunt tegengestelde belangen verenigen. (Kennis) ontwikkeling van jezelf en bij anderen is een vanzelfsprekendheid. Je bent oplossingsgericht en gaat voor win-win situaties. Samenwerken zit je in het bloed. Je kunt omgaan met stressvolle situaties. Je straalt passie en plezier uit in je werk.

Dit zijn wij

Water, we halen er samen alles uit!

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct -ca 100.000 ton zuiveringsslib- wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief "Waterkracht" werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met 165 collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Dit bieden wij

‘Werken én blijven leren’

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal

€ 5.342,- bruto per maand exclusief IKB (salarisschaal 12, conform CAO SAW) op fulltime basis. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.
Een nadere uitwerking van de functieomschrijving is in bijgaand bestand met resultaatgebieden opgenomen.

Solliciteren

Je gemotiveerde schriftelijke sollicitatie voorzien van een curriculum vitae ontvangen wij graag per mail via carriere@wbl.nl vóór 18 januari 2019. Geef in de motivatie aan waarom je voldoet aan de door ons gewenste competenties.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de HR adviseur a.i. Eelko Ronda, tel 06 -  82 531 166 of HR adviseur Geerte Deenen tel. 06 – 83 806 964.