Project Controller

Project Controller

1 FTE

 

'beheer, voortgang en optimalisatie...'

 

DIT DOE JIJ

Als project controller zorg je ervoor dat de projectverantwoordelijke(n) het beoogde resultaat kunnen opleveren, want jij draagt de verantwoordelijkheid voor het proces en de beheersing van projecten. Je hebt grip op het project en anticipeert hierop in de breedste zin van het woord. Hierbij kun je denken aan de kwaliteitsbeheersing, issue- en risicomanagement, beheersing van de projectadministratie, inrichting van de projectbeheersingsplannen, evaluaties en de voortgangscontrole. Bij lopende projecten bewaak je het uniforme gebruik van projectprocedures, processen, voortgangsrapportages documentbeheersing, overige hulpmiddelen en adviseer je over verbeteringen. De projectplannen (incl. projectmarges en procesafspraken), die zijn opgenomen in de projectdocumentatie, toets je op correctheid, kwaliteit en risico’s. Verder draag je zorg voor het opstellen van projectrapportages en werk je nauw samen met andere afdelingen.

Jij bent als project controller van toegevoegde waarde omdat je een onafhankelijke positie inneemt en betrokken bent bij alle projectfases. Alle schakels in de ketting zijn jou bekend en hierdoor heb je affiniteit met alle procesmatige en waar nodig inhoudelijke aspecten binnen het project.

Ook neem jij de rol als controller in projecten waar wordt samengewerkt met externe partijen. Hier is het jouw onafhankelijke blik op de processen en het projectverloop die bijdraagt aan het succes van de projecten.

DIT BIJ JIJ

Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau en aantoonbare relevante werkervaring. Je hebt een gedegen kennis van projectmanagement, bij voorkeur de Prince2 systematiek en hebt aantoonbare affiniteit met financiën. Je hebt opleidingen gedaan op het gebied van project control of projectborging of bent bereid hierin opleidingen te volgen en succesvol af te ronden. Projectadministratie, beheersing en control zijn een kolfje naar je hand. Je bent belangrijk in het realiseren van de uiteindelijke projectresultaten. Een sterk staaltje beheersen en bewaken is waar jij goed in bent. Je bent gestructureerd, proactief, overtuigend, communicatief sterk, hebt oog voor detail en men herkent in jou een teamplayer met passie die bereid is verder mee te bouwen aan de ontwikkeling van de functie.

DIT ZIJN WIJ
Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport- en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct – ca. 100.000 ton zuiveringsslib – wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief "Waterkracht" werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden en innoveren en continu verbeteren. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

DIT BIEDEN WIJ
‘Werken én blijven leren’

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.024,- bruto per maand (salarisschaal 9, conform CAO SAW) op fulltime basis (36 uur). Daarnaast ontvang je nog een IKB van 21%. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

SOLLICITEREN

Je gemotiveerde schriftelijke sollicitatie voorzien van een curriculum vitae ontvangen wij graag per mail via sollicitatie@wbl.nl vóór 1 oktober 2021. Geef in de motivatie aan waarom je voldoet aan de door ons gewenste competenties.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Har Coenen, Manager afdeling Projectmanagement (tel. 06 55742266) of Senior HR adviseur Remco Rops (tel. 06 10 92 15 76).