Monteur W

Monteur W

Afdeling Product & Markt
(1 fte)


'...met oog voor het grote geheel!...'


DIT DOE JIJ 

Als Monteur W maak je deel uit van de afdeling Product en Markt binnen de sector Operatie & Onderhoud. Je voert werktuigbouwkundige onderhoudswerkzaamheden uit aan de verschillende installaties van klanten van Waterschapsbedrijf Limburg. Je bent medeverantwoordelijk voor het functioneren van onze gemalen, IBA’s*) en installaties van onze samenwerkingspartners (voornamelijk gemeenten). Je inspecteert, doet preventief onderhoud, signaleert storingen, voert analyses uit en treft maatregelen om herhaling te voorkomen. Je rapporteert hierover, waardoor je proactief niet alleen incidenten, maar ook overtreding van wet- en regelgeving en calamiteiten voorkomt. Kortom, je onderhoudt, reviseert en vernieuwt werktuigbouwkundig installaties of gedeelten van gemalen en installaties van onze klanten en bent inzetbaar voor onze ingeroosterde wachtdienst. Daarnaast doe je voorstellen tot operationele verbetering, registreert gegevens in ons onderhoudsbeheersysteem en verzorgt de aanlevering van informatie voor revisie van documenten. Denk hierbij aan tekeningen en P&ID’s (Piping and Instrumentation Diagram). Dit doe je tijdig, volledig en juist. Je werkt constructief mee aan samenwerking, jouw persoonlijke ontwikkeling en klantgerichte aanpak van WBL. Binnen het team van Product en Markt dekken we de hele provincie af. In de praktijk ben je dus veel op pad. De ene dag werk je zelfstandig maar een deel van onze taken voer je o.a. vanwege veiligheid ook samen met een collega uit.

*IBA=Individuele Behandeling van Afvalwater: een systeem dat het (huishoudelijk) afvalwater van een enkel gebouw of bedrijf zuivert.

DIT BEN JIJ
Je hebt vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van werktuigbouwkunde en de hierbij horende opleiding op mbo-niveau. Je hebt kennis van installatietechniek, meet- en regeltechniek, bent op de hoogte van voor jou relevante wetgeving en hebt inzicht in zuiveringstechniek en (digitale) besturingstechniek. Je hebt geen moeite met samenwerken en overleggen met je collega’s en bent vaardig in het gebruik van moderne ICT en communicatiemiddelen. Affiniteit en/of ervaring met de E-kant heeft een pré.

Je woont in de omgeving van gemeente Weert.

DIT ZIJN WIJ
Water, samen halen we er meer uit!

 

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport- en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct – ca. 100.000 ton zuiveringsslib – wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. 

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu. 

DIT BIEDEN WIJ
Werken én blijven leren

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 2979,00 bruto per maand (salarisschaal 6) conform cao Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur).
Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden: 

 

 • Ruimte om je te blijven ontwikkelen (individueel ontwikkelbudget € 6.000,- per 5 jaar);
 • Afwisselende functie in de buitenlucht;
 • Dagdienst, geen ploegen;
 • 36-urige werkweek;
 • Marktconform salaris;
 • Individueel Keuze Budget van 21% van het bruto jaarsalaris. Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen;
 • Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken. Ongeveer € 225,- per wachtdienst, los van de uren die je maakt;
 • Toeslag voor ‘vuil werk’ van € 72,- per maand;
 • Werkbus van de zaak 

 

SOLLICITEREN
Jouw sollicitatie voorzien van een recent CV ontvangen wij graag per mail via sollicitatie@wbl.nl. Geef in je motivatie aan waarom je voldoet aan het door ons gewenste profiel en je deze rol binnen onze organisatie zeker ziet zitten. 

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Senior HR adviseur Remco Rops, via tel. 06 10 92 15 76. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Sef Spee, Manager afdeling Product & Markt via sefspee@wbl.nl