Monteur E

Monteur E

Afdeling Productie - Team Zuid


'…Elektrotechniek, écht jouw ding!...'


DIT DOE JIJ
Als monteur E bij onze afdeling Productie, Team Zuid maak je deel uit van de sector Operatie & Onderhoud. Je bent een van onze elektrogenieën en richt je voornamelijk op elektrotechnische (onderhouds-)werkzaamheden aan gemalen binnen het zuidelijke deel van de provincie Limburg.

Samen met je collega's voer je elektrotechnische onderhoudswerkzaamheden uit aan de verschillende rioolwaterzuiveringsinstallaties en gemalen van Waterschapsbedrijf Limburg. Je bent mede verantwoordelijk voor het goed functioneren ervan. Waar nodig reviseer je en vernieuw je diverse elektrotechnische onderdelen.

Hoe ziet een werkdag eruit? In jouw werkbus, die van alle gemakken is voorzien, ga je bijvoorbeeld op pad voor een grondige inspectie aan onze gemalen. Tijdens de inspectie zie je dat er iets niet lekker loopt. Je analyseert de situatie en treft maatregelen om deze storing te verhelpen en een volgende te voorkomen. Dankzij jouw vakmanschap werkt alles weer naar behoren. Dat rapporteer je aan je teamleider en je collega's. Zo zijn zij op de hoogte en kun je toekomstige problemen voor zijn.

Je rijdt naar huis en weet dat je ook die avond paraat staat vanwege jouw ingeroosterde wachtdienst deze week. Op een calamiteit heb je niet altijd invloed, dus de telefoon kan gaan. Je lost deze calamiteit dan ook graag op, op afstand of op locatie.

Niet alleen ben je een kei in sleutelen; je komt ook met voorstellen voor operationele verbetering en verzorgt de aanlevering van informatie voor revisie van documenten. Denk hierbij aan tekeningen en PI&D's. Dit doe je tijdig, volledig en juist. Je werkt constructief mee aan samenwerking, jouw persoonlijke ontwikkeling en de klantgerichte aanpak van Waterschapsbedrijf Limburg.

Daarnaast draag je bij aan het maken van een programma van eisen voor projecten gericht op elektrotechnische verbeteringen en zorg je voor de juiste overdracht tussen vakdisciplines. Dit is noodzakelijk voor de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden. Je bent ons klankbord binnen jouw vakgebied en ondersteunt en verricht uitvoering bij NEN3140.

DIT BEN JIJ

 • Je hebt vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek en de hierbij horende opleiding op mbo-niveau;
 • Je beschikt over kennis van installatietechniek, meet- en regeltechniek en bent op de hoogte van voor jou relevante wetgeving;
 • Je hebt inzicht in zuiveringstechniek en (digitale) besturingstechniek;
 • Samenwerken en overleggen met je collega's doe je graag;
 • Je bent vaardig in het gebruik van Word, Excel en Maximo;
 • Je beschikt over relevante diploma's of bent bereid (interne) opleidingen te volgen, zoals BHV, VCA-B, NEN3140 WV, Atex en Gasmeten.

DIT ZIJN WIJ

Water, samen halen we er meer uit!
Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport- en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct – ca. 100.000 ton zuiveringsslib – wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief "Waterkracht" werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 230 betrokken collega's, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

DIT BIEDEN WIJ

Werken én blijven leren
Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 2.929,- bruto per maand (salarisschaal 6, conform cao Werken voor waterschappen) op fulltime basis. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden:

 • Ruimte om je te blijven ontwikkelen (individueel ontwikkelbudget € 5.000,- per 5 jaar);
 • Afwisselende functie in de buitenlucht;
 • Dagdienst, geen ploegen;
 • 36-urige werkweek;
 • Marktconform salaris;
 • Individueel Keuze Budget van 20% van het bruto jaarsalaris. Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen;
 • Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken. Ongeveer € 225,- per wachtdienst, los van de uren die je maakt;
 • Toeslag voor 'vuil werk' van € 72,- per maand;
 • Werkbus van de zaak

SOLLICITEREN
Jouw sollicitatie voorzien van een CV ontvangen wij graag uiterlijk 20 januari 2021 per mail via sollicitatie@wbl.nl. Geef in je motivatie aan waarom je voldoet aan de door ons gewenste competenties en je deze rol binnen onze organisatie zeker ziet zitten. De sollicitatiegesprekken worden op dinsdag 2 februari 2021 via MS teams gevoerd.

De vacature staat tegelijkertijd zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uit gaan naar een interne kandidaat.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Remco Rops, Senior HR adviseur via tel. 06 10 92 15 76. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Johan Gerritsen, Teamleider Productie Regio Zuid via tel. 06 55 74 22 50.