Medewerker Financieel Beleid

Medewerker Financieel Beleid

Finance & Control

'Cijfers! Wij hebben ze nodig'


DIT DOE JIJ 
Als Medewerker Financieel Beleid maak je deel uit van de afdeling Advies & Control in de sector Bedrijfsondersteuning.  Je hebt oog voor relevante ontwikkelingen en mogelijkheden op financieel vlak. Jij hebt het helemaal in je om op een proactieve wijze bij te dragen aan het verder uitbouwen van het team Finance & Control en de ontwikkeling van WBL.

Jij krijgt energie van het adviseren omtrent alle financiële aspecten die voor WBL van belang zijn. Hierbij pas je financiële wet- en regelgeving toe. Je levert een bijdrage aan financiële analyses van de kostenontwikkeling en je doet dit in het meerjarenperspectief. Daarnaast adviseer je bij bestuursvoorstellen over financiële en bedrijfseconomische aspecten. Als betrouwbare kracht verleen je assistentie bij interne en externe audits die gericht zijn op efficiency, effectiviteits- en rechtmatigheidsonderzoek. Verder word je enthousiast van het ontwikkelen van richtlijnen van de organisatie voor de administratieve organisatie en interne control. Ook hou jij je ogen en oren open voor bedrijfsvergelijkingen en financiële analyses met andere waterschappen. 

DIT BEN JIJ
Voor de functie is het belangrijk dat je beschikt over kennis op het financiële en fiscale gebied en de daaraan gerelateerde wet- en regelgeving. Het toepassen van planning en controletechnieken staat jou op het lijf geschreven. Je beweegt je makkelijk binnen de bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen en je wordt graag uitgedaagd om beleidsontwikkelingen te analyseren en toe te passen. Je stelt je graag flexibel op en op basis van subtiele signalen ben jij de kameleon in élke situatie. Jij gaat voor kwaliteitsverbetering, zet telkens weer dat stapje extra en je hebt een proactieve houding. 

Daarnaast besteed je graag en zichtbaar tijd aan jouw eigen ontwikkeling en wisselt jouw kennis en ervaring uit met anderen. “Samen” met jouw naaste collega’s streef je naar het realiseren van onze organisatiedoelen.  


DIT ZIJN WIJ
Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport-en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct –ca. 100.000 ton zuiveringsslib–wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.
  • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu. 

DIT BIEDEN WIJ
Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4550,- bruto per maand exclusief 21% Individueel Keuze Budget (salarisschaal 10, conform cao) op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, goede thuiswerkfaciliteiten en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

SOLLICITEREN
Enthousiast geworden? Je gemotiveerde schriftelijke sollicitatie voorzien van een curriculum vitae en een motivatie waarin je aangeeft waarom je voldoet aan de door ons gewenste competenties ontvangen wij graag per mail via sollicitatie@wbl.nl. Uiterlijk voor 26 oktober.

We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats na week 43. 

Voor deze vacature is werving gelijktijdig intern en extern opgestart.

Een assessment maakt evt. onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met HR-adviseur Geerte Deenen tel. 06 – 83 80 69 64.