Installatieoperator A

Installatieoperator A

Afdeling Productie - team Sliblijn


‘‘…Voortgang, veiligheid, kwaliteit …’’

DIT DOE JIJ 
Als Installatieoperator A bij de ‘Sliblijn’ ben je een essentiële kracht binnen Waterschapsbedrijf Limburg. Samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat dit belangrijke onderdeel van het rioolwaterzuiveringsproces 24/7 blijft draaien. Als Installatieoperator A maak je deel uit van de afdeling Productie, team Sliblijn binnen de sector Operatie & Onderhoud. 

Waar de teams in de regio’s Noord en Zuid verantwoordelijk zijn voor ‘de Waterlijn’, draag jij samen met je collega’s zorg voor ‘de Sliblijn’: het totale proces van slibontwateringen en slibdroger, de voortgang, de kwaliteit en de veiligheid. 
Het team Sliblijn is werkzaam op de verschillende rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg in de provincie. 

Het vak operator kent voor jou geen geheimen. Als operator bij de Sliblijn bewaak je het proces, verricht je metingen en los je storingen op. Dat doe je in nauwe samenwerking met je collega’s van de Centrale Regie Kamer, waar alle processen op afstand nauwlettend in de gaten worden gehouden. Je controleert de apparatuur en voert klein onderhoud en kwaliteitscontroles uit. Je bent besluitvaardig en neemt zelfstandig beslissingen bij het voorbereiden, bedienen, starten en stoppen van de apparatuur en het proces. 

Je bent altijd te vinden voor de nieuwste technische snufjes en innovatieve technologieën.

DIT BEN JIJ

 • Je hebt een afgeronde mbo niveau 3 of Vapro B opleiding en uitgebreide kennis van proces- en zuiveringstechniek, relevante wet- en regelgeving of je bent bereid hierin opgeleid te worden; 
 • Je hebt kennis van relevante instructies, procedures, voorschriften, technische normen en richtlijnen en inzicht in de werking en functionele samenhang van de componenten van de apparatuur en het proces; 
 • Je hebt kennis van het uitvoeren van kwaliteitsmetingen en -controles en hebt inzicht in algemene bedrijfsvoering en vaktechnische ontwikkelingen; 
 • Je bent analytisch ingesteld, communicatief en klantgericht;
 • Je hebt passie voor je vak en plezier in je werk en dat straal je uit.

DIT ZIJN WIJ

Water. Samen halen we er meer uit

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct  ̶  ca 100.000 ton zuiveringsslib  ̶   wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. 

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met 230 collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

DIT BIEDEN WIJ
Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal 
€ 2.929,- bruto per maand (salarisschaal 6, conform cao Werken voor waterschappen) op fulltime basis.

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. 

 • Ruimte om je te blijven ontwikkelen (individueel ontwikkelbudget € 5.000,- per 5 jaar);
 • Afwisselende functie zowel in de binnen- als buitenlucht;
 • Dagdienst, geen ploegen;
 • 36-urige werkweek;
 • Marktconform salaris;
 • Individueel Keuze Budget van 20% van het bruto jaarsalaris. Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen;
 • Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken. Ongeveer € 225,- per wachtdienst, los van de uren die je maakt;
 • Toeslag voor ‘vuil werk’ van € 72,- per maand.

SOLLICITEREN
Jouw sollicitatie voorzien van een CV ontvangen wij graag vóór 19 januari 2021 per mail via sollicitatie@wbl.nl. Geef in je motivatie aan waarom je voldoet aan het door ons gewenste profiel en je deze rol binnen onze organisatie zeker ziet zitten.

De sollicitatiegesprekken worden op donderdag 21 januari 2021 via MS teams gevoerd.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Senior HR adviseur Remco Rops, tel. 06-10921576. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Dennis Janssen, teamleider Sliblijn, tel. 06-51114618.