IT Procesmanager

​IT Procesmanager (1 fte)

“...Spin in het web in de IT dienstverlening...”


Dit doe jij

Als IT procesmanager maak je deel uit van de afdeling Service en Informatievoorziening binnen de sector Bedrijfsondersteuning. De werkzaamheden concentreren zich op drie resultaatgebieden namelijk management IT processen, functioneel applicatiebeheer en projecten. Je opereert op medior niveau en bent verantwoordelijk voor het beheren van IT-processen en bewaakt, stuurt, processen bij waar nodig. Samen met andere procesmanagers bewaak je het totale IT proces van probleemaanmelding tot oplossing en escaleert waar nodig. Je werkt mee aan het optimaliseren van IT binnen de organisatie en vertaalt externe ontwikkeling naar interne IT. Verder werk je mee in diverse IT-projecten binnen de organisatie en met organisaties die deelnemen in de samenwerkingsketen. Je hebt contact met IT leveranciers in het kader van de service level agreements. Je werkt zelfstandig en krijgt de ruimte om binnen kaders invulling te geven aan je werkzaamheden.

Dit ben jij

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, een passende opleiding en relevante werkervaring, in het bijzonder ITIL procesmanagement. Je hebt ervaring met ITSM, incidentenmanagement en service desk werkzaamheden en inzicht in beheersystemen van een IT omgeving. Je werkt consequent, accuraat en documenteert op een correcte wijze. Als procesmanager ben je pro-actief en voorziet de organisatie van verbetervoorstellen. Verder denk je in mogelijkheden, ben je oplossingsgericht, vasthoudend en beschik je over een goede dosis humor. Je bent communicatief vaardig en straalt passie en plezier uit in je werk.

Dit zijn wij

Water, we halen er samen alles uit!

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct -ca 100.000 ton zuiveringsslib- wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief "Waterkracht" werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met 165 collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Dit bieden wij

‘Werken én blijven leren’

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 3.664 ,- bruto per maand exclusief IKB (salarisschaal 9, conform CAO SAW) op fulltime basis. Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.
Een nadere uitwerking van de functieomschrijving is in bijgaand bestand opgenomen.

Solliciteren

Waterschapsbedrijf Limburg wordt in de werving & selectie procedure ondersteund door Myflex. Sollicitaties kunnen voorzien van CV en motivatie voor 18 januari 2019 worden ingediend via carriere@wbl.nl.

Geef in de motivatie aan waarom je voldoet aan de door ons gewenste competenties.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de HR adviseur a.i. Eelko Ronda, tel 06 – 82 531 166 of Geerte Deenen tel. 06 – 83 806 964.

Een referentie-onderzoek en assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Bij het werving en selectieproces is de volgende voorkeursvolgorde van toepassing:

  1. Medewerkers in vaste dienst van Waterschapsbedrijf Limburg;
  2. Medewerkers in tijdelijke dienst van Waterschapsbedrijf Limburg;
  3. Medewerkers van Waterschap Limburg (WL);
  4. Externe medewerkers die tijdelijk werkzaam zijn voor Waterschapsbedrijf Limburg
  5.