HR Stagiair(e)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

HR Stagiair(e)Ben jij op zoek naar een afwisselende HR-stage waarin je kennis maakt met het proces van waterzuivering? Kom dan stage lopen bij WBL!


Het HR team van Waterschapsbedrijf Limburg is een dynamisch team dat geen uitdaging uit de weg gaat. Zo zijn we continu op zoek naar jong, fris en startend talent, maar ook ervaren specialisten in hun vakgebied. Daarnaast blijven we werken aan de ontwikkeling van onze  organisatie, waarin de mens centraal staat. De medewerkers van HR werken aan verschillende brede HR-thema’s, zoals: werving en selectie, het opleiden en ontwikkelen van medewerkers, arbeidsrechtelijke kwesties en duurzame inzetbaarheid die we integreren in ons HR-beleid. Hopelijk voor jou genoeg redenen om ons team tijdelijk te versterken als 3e jaars HRM/Business Studies stagiair(e)!  

DIT DOE JIJ 
Je wordt  nauw betrokken bij de uitvoering van verschillende HR-processen. Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om input te geven en/of verbetervoorstellen te doen. Jij krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en je kunt je verdiepen in diverse HR-onderwerpen.

Je biedt ondersteuning bij:

 • Instroom-doorstroom-uitstroom activiteiten
 • Opleidings- en ontwikkelactiviteiten
 • Ondersteunen van de HR-adviseurs en de HR-backoffice
 • De uitvoering van verschillende lopende HR projecten/onderzoeken

DIT BEN JIJ / JOUW PROFIEL

 • Je volgt een hbo-opleiding Human Resource Management of Business Studies en je bent op zoek naar een meewerkstage voor het derde leerjaar.
 • Je bent per januari/februari 2021 beschikbaar voor minimaal 32 uur (dagen in overleg)
 • Je bent zelfstandig en initiatiefrijk, maar je durft ook om hulp te vragen  
 • Je denkt graag mee en neemt zo nodig het voortouw 
 • Je kijkt kritisch naar jezelf en staat open voor feedback
 • Je bent vooral enthousiast om het HR-vak in de volle breedte te leren!

DIT ZIJN WIJ
Water. Samen halen we er meer uit.

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt op basis van de Toekomstvisie 2030 voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend! Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct -ca 100.000 ton zuiveringsslib- wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. 

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met 230 collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu. Het HR team is onderdeel van de afdeling Advies & Control binnen de sector Bedrijfsondersteuning. Het team bestaat uit 2 Senior HRM Adviseurs, 1 HR Back-office coördinator, 1 Vakspecialist Salarisadministratie en 2 Medewerkers Personeelsadministratie.

DIT BIEDEN WIJ
WBL biedt goede begeleiding en er is voldoende ruimte voor jouw schoolopdracht of onderzoek. Je ontvangt een stagevergoeding van +/- € 371,00 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens jouw stageperiode bouw je verlof op, wat je in overleg met jouw collega’s en stagebegeleider kunt opnemen. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding à € 0,19 per kilometer, mits je geen OV-jaarkaart hebt vanuit jouw studie. Bij WBL zijn er flexibele werktijden, die je afstemt met jouw stagebegeleider. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen wij met jou eventuele thuiswerkdagen overleggen.

SOLLICITEREN
Ben je enthousiast geworden van deze vacature? Stuur jouw sollicitatie met een actueel CV per mail naar sollicitatie@wbl.nl. Geef in een korte motivatie aan waarom jij geknipt bent voor deze stageplaats. Reageren kan tot 3 december 2020. De sollicitatiegesprekken worden  online gevoerd via MS teams.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de huidige HR-stagiaire, Yasmine Mahnin, door te bellen naar +31 622428470.