Finale Water Innovation Challenge

Afgelopen dinsdag 27 maart 2018 was het zover: De spettende finale van de Water Innovation Challenge!

De afgelopen maanden hebben Waterschapsbedrijf Limburg en WML via de Water Innovation Challenge jongeren van 8 onderwijsinstellingen uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor vier verschillende thema's binnen de waterkringloop. Deze vier thema's zijn: reststoffen, avondspits, afvalwater en transport. De inzendingen zijn terug te zien op www.waterinnovationchallenge.nl.

Tijdens interessante workshopdagen zijn studenten van diverse opleidingen met behulp van professionele begeleiding actief aan de slag gegaan om hun idee als businessplan, mock-up of prototype uit te werken. Dit heeft geresulteerd in uiteenlopende, creatieve oplossingen voor de watersector.

Afgelopen dinsdag heeft de finale plaats gevonden bij het Waterschapsbedrijf Limburg in Roermond. Tijdens dit finale-event moesten de finalisten voor de laatste keer hun idee pitchen voor de voltallige vakjury. Vervolgens heeft de jury per thema één winnaar uitgeroepen en is er via de mobiele telefoon een publieksfavoriet gekozen. 

De winnaars zijn als volgt: 

  • WML > Reststoffen - Mycofiltratie (Renée Janssen, Kelly Krauth, Eva Schonck, Armand Janssen & Kris Bankers)
  • WML > Avondspits - Melanie Kersten, 
  • Waterschapsbedrijf Limburg > Afvalwater - Proposal on utilizing Waste Water for Agricultural Purposes (Tamisan Latherow)
  • Waterschapsbedrijf Limburg > Transport - Haske-transport (Iris Golsteijn & Julian Pijls). 
  • De publieksfavoriet was Mycofiltratie dat ook het thema reststoffen heeft gewonnen. 

Naast een waardevolle ervaring en netwerkmogelijkheden zijn de winnaars naar huis vetrokken met mooie prijzen, waaronder kaartjes voor Pinkpop en een innovatiecheque om het concept bij Waterschapsbedrijf Limburg of WML door te ontwikkelen!


Video
Video TV Ellef

Deel deze pagina