Adviseur Techniek W

Adviseur Techniek W

"...Passie voor techniek..."


DIT DOE JIJ 
Als Adviseur Techniek maak je deel uit van de afdeling Engineering binnen de sector Operatie & Onderhoud. Je bent verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en de realisatie daarvan binnen jouw vakdiscipline en mede verantwoordelijk voor het functioneren van het overall ontwerp en de realisatie daarvan. In de rol van technisch manager coördineer je alle technische aspecten van de verschillende disciplines binnen complexe projecten in alle projectfasen. Je werkt nauw samen met de marktpartijen waarmee wij overeenkomsten hebben gesloten. De eindverantwoordelijkheid over het ontwerp en realisatie en het functioneren daarvan blijft bij jou en het WBL-projectteam liggen. Je bent verantwoordelijk voor het succesvol toepassen van nieuwe innovaties in de techniek en technologie. Je geeft technische adviezen aan collega’s in de breedste zin en betrekt hun bij het ontwerp- en realisatieproces. Je bent verantwoordelijk voor een volledige en correcte verwerking van technische gegevens, documenten in de beheerssystemen van Waterschapsbedrijf Limburg.

DIT BEN JIJ
Je hebt een HBO werk- en denkniveau, een passende opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde en relevante werkervaring. Je hebt affiniteit met Elektrotechniek, civiele techniek en procesautomatisering. Je bent kostenbewust en hebt inzicht in relevante vaktechnische ontwikkelingen. Ontwerpen, vraagspecificaties, technische werkomschrijvingen, uitvoeringsplannen, je kunt ze beoordelen, opstellen, toetsen en bewaken. Je bent communicatief sterk en een vaardig adviseur. Je straalt passie en plezier uit in je werk.


DIT ZIJN WIJ
Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport-en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 120 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct –ca. 100.000 ton zuiveringsslib–wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

  • Het versterken van de executiekracht;
  • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
  • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
  • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

DIT BIEDEN WIJ
Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal 
€ 4550,-- bruto per maand exclusief 21% Individueel Keuze Budget (salarisschaal 10, conform cao) op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, goede thuiswerkfaciliteiten en uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

SOLLICITEREN
Jouw sollicitatie voorzien van een CV ontvangen wij graag per mail via sollicitatie@wbl.nl en wordt beoordeeld bij ontvangst. Geef in je motivatie aan waarom je voldoet aan het door ons gewenste profiel en je deze rol binnen onze organisatie zeker ziet zitten. 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Afdelingsmanager Engineering, Jan Janssen via tel. 06 55 74 22 77.

Voor meer informatie over het proces van deze vacature kun je contact opnemen met Senior HR-adviseur Remco Rops, via tel. 06 10 92 15 76.