(senior) Monteur W team Noord

​(senior) Monteur W
Productie, team Noord


"…Werktuigbouwkunde is jouw ding!…"


DIT DOE JIJ
Als Monteur W bij onze afdeling Productie maak je deel uit van de sector Operatie & Onderhoud. Je voert werktuigbouwkundige onderhoudswerkzaamheden uit aan de verschillende installaties van Waterschapsbedrijf Limburg. Je bent medeverantwoordelijk voor het functioneren van de rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) en de gemalen. Je gaat aan de slag binnen Team Noord. 

In jouw werkbus, die van alle gemakken is voorzien, ga je erop uit om inspecties te doen. Zie je tijdens de inspectie dat er iets niet lekker loopt, dan analyseer je de situatie en tref je maatregelen om deze storing te verhelpen en een volgende te voorkomen. Dankzij jouw vakmanschap werkt alles weer naar behoren. Dat rapporteer je aan je teamleider en je collega’s. Zo zijn zij op de hoogte en kun je toekomstige problemen voor zijn.

Met je laptop en gereedschap bij de hand rijd je door naar het volgende onderhoud. Dit keer een gemaal. Je onderhoudt, reviseert en vernieuwt een aantal werktuigbouwkundige onderdelen van verschillende gemalen en kijkt voldaan terug op je werkdag. Je rijdt naar huis en weet dat je ook die avond paraat staat vanwege jouw ingeroosterde wachtdienst deze week. Op een calamiteit heb je niet altijd invloed, dus de telefoon kan gaan. Je lost deze calamiteit dan ook graag op, op afstand of op locatie.

Niet alleen ben je een kei in sleutelen; je komt ook met voorstellen voor operationele verbetering en verzorgt de aanlevering van informatie voor revisie van documenten. Denk hierbij aan tekeningen en P&ID’s (Piping and Instrumentation Diagram). Dit doe je tijdig, volledig en juist. Je werkt constructief mee aan samenwerking, jouw persoonlijke ontwikkeling en de klantgerichte aanpak van Waterschapsbedrijf Limburg. 

Als Senior Monteur W geef je het goede voorbeeld aan je collega’s en draag je je kennis over aan andere monteurs. Indien nodig richt je je aandacht ook op taken die buiten je vakgebied vallen, waardoor je in staat bent om zelfstandig technische problemen op te lossen. In de rol van Senior Monteur W neem je ook proactief het voortouw bij de wat complexere of onverwachte situaties. 


DIT BEN JIJ
Je hebt vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van werktuigbouwkunde met bijbehorende opleiding op mbo-niveau. Daarnaast heb je kennis van meet- en regeltechniek én installatietechniek. Je bent op de hoogte van voor jou relevante wetgeving en hebt inzicht in zuiveringstechniek en (digitale) besturingstechniek. Ook heb je affiniteit met elektrotechniek, of ben je bereid een elektro technische basiscursus te volgen. Je beschikt over relevante diploma’s of bent bereid (interne) opleidingen te volgen, zoals BHV, VCA-B, Atex en Gasmeten. 

Je krijgt energie van samenwerken en overleggen met je collega’s. In je werk straal je passie en plezier uit.

Vanwege het werkgebied en de reisafstanden ben je bij voorkeur woonachtig in de regio Roermond – Susteren.

DIT ZIJN WIJ
Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport- en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct – ca. 100.000 ton zuiveringsslib – wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. 

Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.

Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen. Onze kernwaarden zijn ondernemerschap, klantgerichtheid en vakmanschap. Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu. 

DIT BIEDEN WIJ
Werken én blijven leren

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 2.979,- bruto per maand (salarisschaal 6) of € 3.215,- bruto per maand (salarisschaal 7) conform cao Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur).
Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden:

 • Ruimte om je te blijven ontwikkelen (individueel ontwikkelbudget € 6.000,- per 5 jaar);
 • Afwisselende functie in de buitenlucht;
 • Dagdienst, geen ploegen;
 • 36-urige werkweek;
 • Marktconform salaris;
 • Individueel Keuze Budget van 21% van het bruto jaarsalaris. Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen;
 • Wachtdienst indicatief 1x per 4-6 weken. Ongeveer € 225,- per wachtdienst, los van de uren die je maakt;
 • Toeslag voor ‘vuil werk’ van € 72,- per maand;
 • Werkbus van de zaak 

SOLLICITEREN

Jouw sollicitatie voorzien van een recent CV ontvangen wij graag per mail via sollicitatie@wbl.nl. Geef in je motivatie aan waarom je voldoet aan de door ons gewenste competenties en je deze rol binnen onze organisatie zeker ziet zitten.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Remco Rops, Senior HR adviseur via tel. 06 10 92 15 76. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met André Barthel (teamleider Team Noord) via tel. 06 23 38 81 66.