(Afstudeer) stage facility management


Paula Mooi

“…Enthousiast, klantgericht, kritisch en op zoek naar een uitdagende afstudeerstage? Dan is dit de stageplek voor jou!…”

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Ons team

We zijn een gedreven en dynamisch team dat geen uitdaging uit de weg gaat. We bieden jou een leuke en zelfstandige stageplek, waarin je veel kunt leren en de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ons team bestaat uit 1 Facilitair Coördinator, 4 Facilitair Medewerkers Allround en 2 DIV Medewerkers. Je komt te werken in een innovatieve en op de toekomstgerichte organisatie waarbij aandacht voor jou, een leuke werksfeer en teamspirit centraal staat.

Dit doe Jij

Als stagiair maak je kennis met allerlei voorkomende werkzaamheden waar ons team mee te maken heeft, waardoor geen enkele werkdag hetzelfde is. Denk hierbij aan het beheren van werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en facilitair voorraadbeheer (uitgifte, bestellingen en administratie). Je hebt regelmatig contact met collega’s binnen jouw afdeling en daarbuiten, om zaken geregeld te krijgen. Je zult vooral ondersteuning bieden aan de Coördinator Facilitaire Zaken. Dit doe je vooral door pro actief te handelen en verbetervoorstellen te doen in de vorm van een advies. Samen met collega’s ondersteun je de organisatie, om uiteindelijk een fijne werkomgeving te creëren voor iedereen. Continu zijn we bezig met het verduurzamen van onze organisatie.

In januari 2025 gaat WBL fuseren met WL (waterschap Limburg). Ter voorbereiding hiervoor willen wij de huidige situatie van de WBL processen van onze producten en diensten actualiseren en aanvullen. Zodat wij inzicht krijgen in de GAP tussen de huidige en gewenste situatie.

Jouw opdracht is om een inventarisatie te maken van deze processen en nagaan of deze nog actueel zijn en welke er nog ontbreken. Dit zou dan ook in samenhang zijn met een advies over welke processen geactualiseerd en/of nog in kaart gebracht dienen te worden.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Ons team helpt jou hier graag mee!

Dit ben jij

 • Je volgt een hbo-opleiding Facility Management en bent op zoek naar een (afstudeer)stage voor het derde of vierde leerjaar.
 • Je bent per februari 2024 beschikbaar voor 36 uur per week.
 • Je bent zelfstandig, collegiaal en kan omgaan met verantwoordelijkheid.
 • Je denkt graag mee en neemt zo nodig het voortouw.
 • Je kijkt kritisch naar jezelf en staat open voor feedback en durft vragen te stellen.
 • Je hebt een service- en klantgerichte instelling.
 • Je bent vooral enthousiast om het facilitair-vak in de volle breedte te leren!

Dit zijn wij

Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten.

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie- en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.
 • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu.

Dit bieden wij

WBL biedt goede begeleiding en er is voldoende ruimte voor jouw schoolopdracht of onderzoek. Uiteindelijk krijg jij de zelfstandigheid en vrijheid om het beste uit jezelf te halen, waardoor jij tot je recht komt. Jouw frisse blik kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van WBL naar een wendbare en lerende organisatie. Je ontvangt een stagevergoeding ca. € 439,00 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens jouw stageperiode bouw je verlof op, dat je in overleg met jouw collega’s en stagebegeleider kunt opnemen. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding à € 0,21 per kilometer, mits je geen ov-jaarkaart hebt vanuit jouw studie. Bij WBL zijn er flexibele werktijden die je afstemt met jouw stagebegeleider. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen wij met jou eventuele thuiswerkdagen overleggen.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden van deze vacature? Stuur jouw sollicitatie met een recent CV per mail naar werkenbij@wbl.nl. Geef in een motivatie aan waarom jij de geschikte persoon bent voor deze stageplaats. En dan nemen wij contact met jou op!

Voor vragen over het werving- selectieproces van deze vacature kun je contact opnemen met Anne (HR-stagiair), door te bellen naar 06 57 94 13 51. Voor inhoudelijke vragen over de stage kun je bellen met Elisa van Deursen (Coördinator Facilitaire Zaken), door te bellen naar 06 57 13 05 78.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!